Nyt håb til Patrick (Video)

Vi har før fortalt om Patrick Waldén fra Kettinge. Han er født med en dødelig knoglemarvssygdom, og gennem de sidste år har han kun fået det værre. Men nu er der endelig håb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I seks et halvt år har elleve-årige Patrick Waldén og hans familie ventet på den donor, der med den rigtige knoglemarv kan redde hans liv.
Få dage før nytår fik familien en glædelig nyhed. Patricks læge kunne fortælle, at en tysk, anonym donor er fundet. Patrick kan blive rask.

- Vi var overraskede og glade, da lægen ringede. Det virker helt surrealistisk efter så mange års ventetid, fortæller Patricks mor, Karin Nielsen.

På TV2 ØST har vi før fortalt om familiens kamp for at redde Patrick.
Hans knoglemarvssygdom gør, at han ikke har blod nok, og det har svært ved at størkne.
Derfor har han aldrig kunnet lege, cykle og dyrke sport - ligesom andre børn.

I 2004 fik Patrick en særlov opkaldt efter sig, da hans forældre råbte politikerne på Christiansborg op.
Parret fik lov til, med lægernes hjælp, at skabe et donorbarn med den rigtige knoglemarv. Det lykkedes dog aldrig parret at blive gravid med barnet.

- Det har været mange år med op- og nedture for hele familien og kostet mange tårer, fortæller Karin Nielsen.

Især gennem det sidste år er det gået nedad med Patricks tilstand.

- Den donor er tiltrængt nu, for ellers mener lægerne, at han snart er for svag til en transplantation, forklarer moderen til Patrick..

Den første februar bliver Patrick så indlagt på rigshospitalet, hvor han først skal have kemoterapi for at slå de gamle celler ihjel, før den nye marv skal på plads. Derefter venter to måneder på enestu, men så kan Patrick forhåbentlig se frem til resten af barndommen - og af livet - som rask.

[video:video_mangler:100123_patrick.flv]