Ny Netflix-serie foregår på Lolland

Nakskov danner kulissen i den nye danske serie Chosen, som har premiere på streamingtjenesten Netflix i dag. I hovedrollen er en ung Orøbo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er langt fra alle 22-årige, der kan scrolle gennem fotoalbummet og finde billeder fra et filmset på en Netflix-serie. Men det kan Malaika Mosendane, der er hovedrolleindehaver i sci-fi serien Chosen, som er Netflixs nyeste skud på stammen af danske udgivelser.

- Da jeg fandt ud af, at det var Netflix, der stod bag, tænkte jeg: "Fedt man, det er da rimelig stort", det er da vildt, fortæller den unge stjerne.

Serien handler om den lille, fiktive by Middelbo, som ligger i Udkantsdanmark. Byen har for længst oplevet sin storhedstid. Men en dag slår en meteor ned, og turister fra hele verden valfarter til.

Serien handler om byen "Middelbo", hvor en meteor engang er styrtet ned. Sådan lyder historien i hvert fald — men måske er virkeligheden en anden.
Serien handler om byen "Middelbo", hvor en meteor engang er styrtet ned. Sådan lyder historien i hvert fald — men måske er virkeligheden en anden. Foto: Netflix

Berømmelsen ebber dog ud, og 17 år efter nedslaget kommer hovedpersonen Emma på sporet af, at historien om meteoren måske ikke er helt, som den er blevet fortalt.

- Hovedpersonen møder den her gruppe af unge, som jeg tror, har det på samme måde som hende. De har ikke kunne finde et sted at passe ind, og så skaber de den her gruppe, som forsøger at finde ud af, om der sker nogle mærkelige ting i den her by, for det virker det til, at der gør, fortæller Malaika Mosendane, der ikke vil røbe for meget af handlingen.

Malaika Mosendane er fra Orø, og kender, ligesom hovedrollen Emma, alt til at vokse op i en lille by.
Malaika Mosendane er fra Orø, og kender, ligesom hovedrollen Emma, alt til at vokse op i en lille by. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Nakskov som kulisse

Hvis nogle scener og bidder af historien om den fiktive by virker bekendt for især lollikker, så er det ikke så mærkeligt.

Store dele af serien er nemlig optaget I Nakskov-området, hvor mange lokale statister også har hjulpet til.

- Jeg syntes, det var sjovt, for der var også andre mennesker, man fik lov til at møde, siger Fiona Mikkelsen, der er statist i Chosen. 

Malaika Mosendane står blandt andet overfor Andrea Heick Gadeberg, Albert Rudbeck Lindhardt, Mohamed Djeziri og Andreas Dittmer.
Malaika Mosendane står blandt andet overfor Andrea Heick Gadeberg, Albert Rudbeck Lindhardt, Mohamed Djeziri og Andreas Dittmer. Foto: Netflix

Netflix-stjerne fra Orø

Undervejs i serien følger man Emmas liv som teenager i en lille by, hvor alle kender alle, og det er noget Malaika Mosendane kan forholde sig til. Hun er selv opvokset på Orø i Isefjorden.

- Når man er teenager, vil man gerne finde ud af, hvad man ellers kan være og udfolde sig, og det er svært at gøre, når alle ved, hvem man er, og altid har været, siger Malaika Mosendane.

Fra Orø gik turen til Holbæk Drama College i gymnasietiden, hvor grundstenen til skuespillet blev lagt.

- De (Holbæk Drama College, red.) tog det seriøst, at vi havde en skuespillerdrøm, og de gav os mulighed for at udleve den.

Kunstnerisk direktør på Sjællands Teater i Holbæk, Brian Kristensen, var en af Malaika Mosendanes undervisere, og han er glad for at se den tidligere elev på den helt store scene.

- Det er fantastisk, og jeg det er ikke en hemmelighed, når vi snakker med Malaika, at vi er superstolte af, at hun har så meget medvind, som hun har. Men det er også, fordi hun arbejder - som jeg plejer at sige - skidegodt, fortæller Brian Kristensen, der glædes over, at Netflix-stjernen også spiller med i Sjællands Teaters kommende musical om Jungledyret Hugo.

For hovedpersonen selv har hovedrollen i Netflix-serien kun givet mere blod på tanden.

- Jeg vil gerne nå så langt, som man overhovedet kan i det her fag, med alt hvad det indebærer, for det er bare det, jeg skal med mit liv, og det har jeg kunne mærke, siden jeg var lille, siger Malaika Mosendane. 

Serien er skabt af Christian Potalivo og Jannik Tai Mosholt, der også står bag Netflix-serien The Rain. Du kan se traileren til Chosen her.