Ny klinik klar til kæmpe undersøgelse

Tirsdag bliver en ny klinik i Nakskov indviet. Den skal være klar til 1. oktober, hvor den store Lolland-Falster Undersøgelse bliver skudt i gang og over fire år skal afdække lollikkernes og falstringernes helbred, sundhed og trivsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

25.000 personer skal være med i den hidtil mest omfattende befolkningsundersøgelse i Danmark, og til undersøgelsen skal der bruges en klinik. Tirsdag bliver den indviet i Nakskov, så den er klar til 1. oktober, hvor den såkaldte Lolland-Falster Undersøgelse går i luften.

Lolland-Falster Undersøgelsen er ny, unik forskning i sundhed, helbred og trivsel på Lolland og Falster. Over de næste fire år vil op mod halvdelen af områdets befolkning få en invitation til at være med, og håber er, at cirka 25.000 pesoner vil deltage. Der er aldrig før drevet forskning i det omfang på Lolland og Falster, og det er første gang i Danmark, at der bliver gennemført et så omfattende befolkningsstudie i et landområde, skriver Region Sjælland om projektet. 

Der står op mod 100 forskere fra både ind- og udland bag undersøgelsen. De arbejder med alt fra krop og psyke, sociale forhold og genetik, til alderdom, nyresygdom og øre-næse-hals-problemer. Alt sammen på tværs af alder og familiemønstre. 

- Lolland-Falster Undersøgelsen går ud på at skabe en ny viden. Der bliver forsket i alt fra kræft, diabetes og nyresygdomme til livskvalitet, folkesundhed og social ulighed. Det er viden, der kan komme alle til gode. Både nu og i de næste generationer, siger Eva Benfeldt, der er forskningschef i Region Sjælland, i en pressemeddelelse fra regionen.

Det hele begynder tirsdag den 22. september, hvor undersøgelsens klinik på Hoskiærvej i Nakskov bliver indviet af Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

Læs mere om undersøgelsen her.

Palle Larsen, Nakskov