¨

Nu er traileren klar: Batman-instruktør indspillede kæmpefilm ved Lolland

Mesterinstruktøren Christopher Nolan var i september på filmoptagelse på Lolland. Nu er traileren til actionbraget klar.

Batman-instruktør Christopher Nolans nye film "Tenet" er blandt andet optaget ved en Havvindmøllepark Foto: Warner Bros. Pictures

I september var havnen i Rødbyhavn på det sydlige Lolland omgærdet af lige dele livlig aktivitet og mystik. For som TV2 ØST dengang kunne fortælle, var der en stor filmproduktion i gang.

Alle, som var involveret i projektet, havde mundkurv på, så kun ganske lidt slap ud. Alligevel kom det frem, at det var den anerkendte instruktør Christopher Nolan, som er i gang med at optage sin kommende film Tenet i de lollandske rammer.

Actionfilmen får premiere den 17. juli 2020, og filmselskabet har nu frigivet traileren til filmen, som du kan se herunder:

Selve optagelserne til filmen foregik ved den store havvindmøllepark Rødsand 2, som ligger tæt ved Rødbyhavn.

Det er vanvittig stort, at Christopher Nolan filmer i Danmark. Han er en instruktør fra øverste hylde

Ole Kolster, kulturjournalist, TV2

Christopher Nolan har blandt andet skrevet eller instrueret film som InterstellarInception, The Prestige og Batman-filmen The Dark Knight, hvor den nu afdøde Heath Ledger spillede den skræmmende Joker. Senest har han skrevet og instrueret krigsfilmen Dunkirk.

Nyheden skabte i september stor begejstring hos TV 2's kulturjournalist Ole Kolster. Christopher Nolan er nemlig et af de helt store instruktørnavne og har blandt andet været nomineret til fem Oscars.

- Det er vanvittig stort, at Christopher Nolan filmer i Danmark. Han er en instruktør fra øverste hylde. En mand med høj succesrate, og man venter altid på at se, hvad han finder på. Når han filmer i Danmark, bliver man sindssygt nysgerrig på, hvilken rolle Danmark har i den nye film. Hvis det overhovedet vil være til at se, at det er i Danmark, sagde han i september til TV2.

Artiklen fortsætter under billedet

En stor filmby blev opført i Rødbyhavn, men kun meget lidt slap ud om optagelserne. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Også hos Visit Lolland-Falster var man glade for den anerkendte instruktørs besøg.

På Lolland er man glade for, at et så stort internationalt filmhold kommer til øen. Hos Visit Lolland-Falster glæder man sig over at være attraktiv og få opmærksomhed.

- Man skal ikke underkende det at få opmærksomhed. Vi er stolte af vores satsning på vindmøller og grøn energi bliver set i ude i verden, sagde destinationschef Brian Lindorf Hansen i september til TV2 ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App