Nakskov skifter gadebelysningen ud

Borgerne får ikke kun bedre oplyste gader i nattens mørke timer, men også energibesparelser på 70 procent ved nye gadelamper i Nakskov

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny og energibesparende gadebelysning er den seneste tid blevet installeret i Nakskov – og det er ikke bare nye lamper, der er kommet op at hænge. Faktisk har Nakskov som den første danske by fået installeret Phillips’ intelligente gadelampe UrbanMoon, som sikrer bedre lys blandt andet. 

Ifølge en pressemeddelelse giver de nye lamper en besparelse på 70 procent på energiregningen og så skulle gadebelysningen være langt mere kraftfuld og sikre bedre belysning til borgerne om natten.

 - Vi kan godt lide at være på forkant med udviklingen, og den nye gadebelysning giver os helt nye muligheder for at kontrollere gadelamperne. Vi kan hurtigt gå ind og fejlfinde, for hvis en lampe går i stykker, så modtager vi med det samme en mail. Derudover gør teknologien det nu muligt, at vi kan gå ind og dæmpe lyset i stedet for at slukke det, forklarer Birger Jensen fra Lollands Forsyning, der står for driften af gadebelysningen.

Tidligere slukkede forsyningen for noget af lyset i byen i nattetimerne, men det er nu slut.

- Det gør, at hvor vi førhen slukkede hver anden lampe fra kl. 23 til 06, så kan vi nu nøjes med at sætte lysstyrken ned. Det giver bedre lys i nattetimerne, samtidig med vi stadig henter en stor energibesparelse, siger Birger Jensen.

Der er indtil videre installeret godt 20 af de nye lamper i bymidten i Nakskov. Inden længe vil forsyningen dog nå op på omkring 50 stykker, lyder det. 

play
Chuck Lam

Henning Becker blev i dag begravet: - Han var min far nummer to

play
Kennt Webersen fra Vipperød

Kennt Webersen er ledig fleksjobber – får det ene afslag efter det andet

play
Søren Skotte

Politiet begejstret for transportministers forslag om flere stærekasser