Morgenmotion får urolige unger til at sidde stille

På Margretheskolen havde eleverne alt for meget krudt i røven i første time. Det har lærerne nu fundet løsningen på. Alle skoledage starter med idræt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver morgen strømmer elever fra hele Lolland kommune til Margretheskolen i Østofte ved Maribo, og for nogen er skolevejen lang. Efter tre kvarter i en skolebus kan det være svært at sidde stille. Det konstaterede de lærere, som skulle undervise i dagens første timer. Det var nemlig svært at trænge igennem med dansk- og matematikundervisningen. Men nu er løsningen fundet. Skolen har indført 30 minutters fast morgenmotion efterfulgt af fælles morgenmad:

- Vores skole er en specialskole for elever, som har svært ved de boglige fag. Derfor er det særligt vigtigt, at de er koncentrerede og parate til at tage imod undervisning, når det ringer ind til time. Og det er de nu, fortæller Ole Ødegaard, der er lærer på skolen og har været med til at indføre morgenmotion og morgenmad.

Det er skoleskemaets faste idrætstimer, som nu for alle klassers vedkommende ligger i morgentimerne. Eleverne er kun i gang i 30 minutter, men til gengæld er de det hver morgen.

Får ikke morgenmad hjemmefra
Den fælles morgenrutine hjælper også en anden gruppe af elever. For mens den lange morgentransport gjorde nogen elever urolige og uvorne om morgenen, oplevede skolen også, at mange var trætte og energiforladte:

- Vi fandt simpelthen ud af, at rigtig mange af vores børn slet ikke spiste morgenmad hjemmefra. Og så er det jo klart, at man ikke kan koncentrere sig i de første timer, fortæller Ole Ødegaard.

Morgenmad får de nu. Efter den halve times morgenmotion er der havregryn med rosiner og frugt på menuen, inden det ringer ind til første undervisningstime.