Minister vil undersøge Lolland Kommune

Sagen om omsorgssvigt i Brønderslev Kommune skal undersøges af Ankestyrelsen. Det har socialminister Benedikte Kiær (K) besluttet, efter at hun tirsdag modtog en redegørelse fra Brønderslev Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om misrøgt i en familie med ni børn i Brønderslev skal endevendes.
 
Socialminister Benedikte Kiær (K) har bedt Ankestyrelsen undersøge, om de tre kommuner, hvor familien har boet, har
handlet korrekt.

Tirsdag modtog ministeren en redegørelse fra Brønderslev Kommune, og den har ikke beroliget hende, siger hun til Ritzau.

- Jeg har ikke fået svar på alle de spørgsmål, der er poppet op i mit hoved. Derfor har jeg bedt Ankestyrelsen undersøge, hvad der er blevet gjort for familien. Både i forhold til den tid, de har boet i Brønderslev og i forhold til det forløb, der har været i andre kommuner, siger Benedikte Kiær.

Forældrene, en 36-årig mor og en 40-årig far, har sammen med deres ni sammenbragte børn foruden i Brønderslev boet i Lolland og Skanderborg Kommuner.
 
I Brønderslev, hvor de flyttede til i sommeren 2009, har borgmester Lene Hansen (S) hidtil frikendt forvaltningen for et
ansvar.  Først da den ældste i børneflokken, en 20-årig kvinde, flygtede fra hjemmet og meldte forældrene til politiet, blev børnene tvangsfjernet.

De er nu anbragt i plejefamilier, mens forældrene er varetægtsfængslet og sigtet for vold mod den 20-årige pige.
 
  /ritzau/