Minister revser Malous mobbere

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) tager nu 21-årige Malou Christensen fra Nakskov i forsvar og revser hendes mobbere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mobbeside på Instagram har fået udlændinge-, integrations- og boligminister til at tage 21-årige Malou Christensen fra Nakskov i forsvar på sin Facebookside.

Her skriver hun søndag aften:

Nu må det simpelthen stoppe! Malou Christensen er igennem en meget lang periode blevet mobbet på især de sociale medier. Jeg kender Malou. Hun er en rigtig god ung pige, men hun har det svært, og hun er ved at blive ødelagt af mobning. Til alle jer, der mobber Malou: Send en mail til mig i stedet, skriv mig et brev eller ring til mig - hvis I har mod til det. Jeg lover jer, at I får svar på tiltale. I kan simpelthen ikke være jeres opførsel bekendt. Og nej, Malou har ikke bedt mig om at tage hende i forsvar. Jeg skriver dette, fordi jeg ikke kan holde ud at se, hvordan en ung pige langsomt bliver nedbrudt. Mobning rammer desværre mange børn og unge, og vi bliver nødt til at gøre noget. Det kan ikke være rigtigt, at børn og unge ikke kan gå i skole, tage til fritidsaktiviteter eller kigge på deres telefon eller iPad uden at blive mobbet.
Jeg ved ikke helt, hvad vi skal gøre for at få det stoppet, men jeg har nogle forslag, og så ved jeg, at vi har et fælles ansvar. Børnene og de unge selv, i høj grad deres forældre, skolen og så har vi politikere selvfølgelig også et ansvar.

Læs også: Lov mod mobning

I februar i år var Malou Christensen på Christiansborg for at fortælle nogle af politikerne - heriblandt Inger Støjberg - om sit liv med mobning. Hun har blandt andet fået beskeder på Facebook, hvor der stod, at hun skulle hoppe ud foran et tog, og at der ikke var nogen, der elskede hende eller gad hende, men her mange måneder efter, er mobningen altså ikke stoppet.

Læs også: Mobbeoffer får opbakning

På Instagram er der lavet en side, der hedder malou_er_en_kaeling. Her står der:
Malou bliver ikke rigtigt mobbet hun prøver bare at få opmærksomhed hun er bare en luder hun er grim og jeg hader hende, og så er teksten efterfulgt af emojitegn, der blandt andet forestiller en kniv og en pistol.

Venstre foreslog tidligere på året, at man tager børnenepengene fra familier, hvor børnene mobber andre.