Million-donation skal øge børns trivsel og læring

Lolland og Guldborgsund kommuner har netop fået 19 millioner kroner til et projekt, som skal øge børns læring og trivsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt projekt på Sydhavsøerne skal gøre undervisningen for eleverne bedre. Projektet kan nu blive en realitet efter A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål har smidt 19 millioner kroner i det. Det skriver de to kommuner i en fælles pressemeddelelse.

Med støtten fra fonden vil Lolland og Gudlborgsund kommuner nu efteruddanne personale, som efterfølgende skal fungere som en slags eksperter og give feed-back på lærere og pædagogers måder at undervise på i praksis.

- Det er vores mål at øge børnenes trivsel og læring. Derfor ansætter vi 6 praksisvejledere i 2 år til at uddanne lærere og pædagoger i deres praktiske arbejde med eleverne, siger Janne Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune i pressemeddelelsen. 

Politikerne glæder sig til at se en effekt på sigt både i folkeskolerne og senere på antallet af unge, der vælger en ungdomsuddannelse.

- Vi er meget opmærksomme på de særlige udfordringer, som vi har i vores område med social ulighed, faldende børnetal og sparekrav på skoleområdet. Vi er ganske enkelt nødt til at gøre noget nyt og effektivt for at fastholde og styrke børnenes trivsel og muligheder for læring. Og vi tror på, at projektet her vil gøre en forskel, siger Tom Larsen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Lolland Kommune.