Miljøvagt: Et mysterium, hvor udslippet er røget hen

Det er fortsat ikke lykkedes Beredskab og miljøvagt at finde et 3.000 liter stort kemikalieudslip på en virksomhed i Maribo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er fortsat uvist, hvor et 3.000 liter stort kemikalieudslip på virksomheden Bar2 i Maribo, der arbejder indenfor forkromningsindustrien, er endt henne. 

Hele dagen har både Beredskabsstyrelsens kemikaliesektion og Lolland kommune arbejdet på at lokalisere det store udslip af både brandfarlig og ætsende chromtrioxid, som tilsyneladende er løbet ud af en tank. Både kloaker, omkringliggende søer er blevet undersøgt for stoffet og gulve er blevet brækket op på den lokale virksomhed. Senest har holdet på stedet så løftet det kar, hvor chromen skulle være sevet ud af. Det gør det dog ikke.

- Det er lidt af et mysterium, hvor de 3.000 liter chromtrioxid er endt, siger miljøvagt i Lolland Kommune, Timm Jäger.

Ifølge miljøvagten kan stoffet muligvis være sevet ned i noget porøst beton, som ligger under det kar, som kemikaliet blev opbevaret i.

kar_2.jpg
Foto: TV ØST

Prøveboringer de næste dage

For at finde ud af, hvor stoffet er endt, skal der laves flere prøveboringer i betonen under karret de kommende dage og for at se, om de 3.000 liter ligger dernede. Ifølge miljøvagten fra Lolland Kommune er den akutte fase på stedet overstået, og der vil gå nogle dage, før stoffet kan blive lokaliseret.

Lolland-Falster Brandvæsen og øvrige mand på stedet er altså fortsat på bar bund omkring hvorfor kemikalierne slap ud. Hør indsatsleder Jesper Atkinson Pedersen fortælle mere i klippet øverst på siden.