Markant færre arbejdsskader på Lolland

Færre kommer til skade på jobbet i Lolland Kommune. Det viser en opgørelse, hvor antallet af arbejdsskader er faldet markant.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af arbejdsskader i Lolland Kommune er faldet markant. Ifølge kommunaldirektør Thomas Knudsen skyldes det en vedvarende og systematisk indsats på området, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Sidste år blev der anmeldt 146 arbejdsskader, mens tallet i 2011 var 239 anmeldte skader. Det giver et fald på næsten 40 procent. Den helt store fremgang findes på ældreområdet.

Her blev der registreret 120 arbejdsskader i 2011. I 2012 var det tal faldet til 64. I samme periode er hele sektoren blevet arbejdsmiljøcertificeret, og det er formentligt der, en af årsagerne til faldet skal findes. 

Fokus på sygefravær

Arbejdsskader kan opstå alle steder, men de store sektorer med mange medarbejdere tegner sig naturligt nok for de fleste. Det gælder ikke mindst pleje- og omsorgsområderne. Det er til gengæld også her, der kan registreres de mest markante forbedringer. Social & Sundhed er for eksempel gået fra 43 til 33 skadesanmeldelser.

Ifølge kommunaldirektøren besluttede Lolland Kommune i 2011 at gøre sygefravær til det vigtigste indsatsområde i forhold til arbejdsmiljø, og det er netop besluttet, at det skal det blive ved med at være.