Maribo Skole fejrede Børnekonventionen

Flere steder i regionen blev 25-årsdagen for FN’s Børnekonvention fejret. Bland andet på Maribo Skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Østofteafdelingen og Margretheskoleafdelingen under Maribo Skole fejrede torsdag 25-årsdagen for FN’s Børnekonvention. Festlighederne foregik i Østoftehallen, hvor børn og voksne samlede til pølser og sodavand, musik, taler og en stor bamse, der går rundt. Åbningstalen blev holdt af Linda Sommer, der er formand for Red Barnet i Maribo. 

Som den første folkeskole på Lolland-Falster er Østofteafdelingen og Margretheskoleafdelingen blevet skoleambassadører for Red Barnet.

- Dagen er en rigtig fin anledning til at sætte ekstra fokus på børns rettigheder. I forvejen er det et emne, vi beskæftiger os en del med i den daglige undervisning, fordi det er vigtigt for os, at vi får trygge, deltagende og demokratiske elever, som kender deres rettigheder, fortæller afdelingsskoleleder Ole Frederiksen.

Titlen som ambassadørskole for Red Barnet kom i hus, da Østofteafdelingens indskolingsteam i foråret var i Bella Centret til læringsfestival. Her mødte de Red Barnet, som præsenterede lærerne for forskellige undervisningsmaterialer. Da lærerne fortalte, at de allerede brugte Red Barnets materialer, satte det gang i drøftelserne om at blive ambassadørskole. Det var helt oplagt, mener afdelingsskoleleder for Østofteafdelingen Ole Frederiksen:

- Vi arbejder med de samme værdier som Red Barnet i forhold til at sætte ligeværd, rummelighed, respekt og medindflydelse i centrum. Derfor er vi også stolte over at være ambassadørskole for Red Barnet. Det er et dejligt skulderklap for vores daglige arbejde med at sikre elevernes trivsel, siger han.

Videoen nedenfor er oploadet af Ole Frederiksen, Maribo Skole, via www.tveast.dk/sendvideo: