Manglen på varme hænder får Lolland Kommune til at søge udenlands

Lolland Kommune er i gang med et omfattende rekrutteringsprojekt af udenlandsk arbejdskraft til plejesektor. I næste uge kommer de første kandidater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På pleje- og ældreområdet bliver de varme hænder færre og færre. I Lolland Kommune er manglen nu så stor, at kommunen har iværksat et omfattende rekrutteringsprojekt.

Det oplyser Birgitte Rønnow, chef for strategi og politik i Lolland Kommune.

I forsøget på at finde nye medarbejdere til kommunen har man valgt at rykke rekrutteringen udenfor landets grænser, og projektet går nu målrettet efter EU-borgere med relevante kompetencer.

- Nu har de første 21 mennesker meldt sig, og de kommer i næste uge til et fuldt program med introduktion til det hele, siger Rønnow.

Mogens Hedetoft Kristiansen
Læs også
Lægerne ville amputere benet - men så sagde Mogens fra
Mogens Hedetoft Kristiansen
Læs også
Lægerne ville amputere benet - men så sagde Mogens fra

Ingen af de 21 kandidater er garanteret et job, når de på næste torsdag kommer til Lolland. Men det er Birgitte Rønnows håb, at de kan ansætte nogle af dem efterfølgende.

- Der skal afholdes endnu en samtale med hver af kandidaterne, når de kommer. Den første samtale blev afholdt digitalt. Hvis det går godt, så får de besked, siger hun.

Hvis kommunen vælger at ansatte nogle af de potentielle medarbejdere, vil de først skulle på et tre måneders online danskkursus i deres hjemland. Først derefter kommer de tilbage til Lolland.

Sværere at rekruttere

Årsagen til, at projektet er sat i værk, skyldes, at der er sket et fald i ansøgninger til SOSU-uddannelserne i Lolland Kommune. Derudover bliver det sværere og sværere at rekruttere medarbejdere inden for faget, forklarer Søren Wollesen, der er Ældre og Sundhedschef i Lolland Kommune.

- Vi har set er reelt problem manifestere sig i slowmotion i de sidste håndfuld år. Det, der sker sideløbende med det, er, at vi begynder at ansætte flere ufaglærte, og det betyder, at vi er oppe at have omkring 16 procent ufaglært arbejdskraft inde på vores ældreområde i dag, siger Søren Wollesen og tilføjer: 

- Der er ikke noget galt med ufaglært, men problemet bliver alligevel, at vi ser en risiko for et fald i det faglige niveau samlet set på vores omsorgsområde.

20210709-115511-5-5487x3658ma
Læs også
Koldere hænder i ældreplejen: Mere tid bruges på dokumentation
20210709-115511-5-5487x3658ma
Læs også
Koldere hænder i ældreplejen: Mere tid bruges på dokumentation

Søren Wollesen oplyser, at man udover selve job- og uddannelsestilbuddet også har fokus på at hjælpe de udenlandske medarbejdere med at blive socialt integreret i samfundet.

- Der bliver lavet en indsats, som både handler om det der foregår i arbejdstiden, det der foregår omkring uddannelse og det der foregår i det sociale liv. Det er vi simpelthen nødt til, hvis vi skal have det her til at blive en succes.

Ifølge Søren Wollesen er målet med projektet også, at de rekrutterede medarbejdere får lyst til at tage deres familier med og slå sig permanent ned på Lolland. 


Nyhedsoverblik