¨

Lys ide på Nakskov Sygehus succes

Foto: TV ØST

Nakskov Sygehus har succes med en ide, som personalet selv er kommet på. Ideen ser ud til at kunne nedbringe ventelisten på røntgenafdelingen.

1000 flere undersøgelser i år i forhold til sidste år, hvilket svarer til en stigning på 10 procent. Det resultat kan Røntgenafdelingen bryste sig af på Nakskov Sygehus.

Et resultat, der har betydet at ventelisten er blevet nedbragt inden for flere områder, uden at det har krævet flere personaleressourcer.

Idéen går ud på, at man ikke længere er slave af en bestemt udstukket tid, hvis man skal have sine lunger røntgenfotograferet. Udstyret med en henvisning fra sin læge kan man i stedet smutte forbi sygehuset og blive røntgenfotograferet torsdag eftermiddag året rundt i en uge, hvor det passer en selv.

Tilbuddet er især tiltænkt folk på arbejdsmarkedet, som dermed slipper for at bede deres chef om fri for at blive røntgenfotograferet.

Foreløbig gælder ordningen dog kun patienter, der skal have røntgenfotograferet deres lunger. Blandt dem er ordningen til gengæld blevet så velmodtaget, at tre andre sygehuse i vores landsdel nu følger trop, og flere andre overvejer at indføre den.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App