Lollandske boliger kan blive flexboliger

Lolland Kommune åbner nu helt op for at give helårsboliger status som flexboliger, der betyder, at boligen kan bruges til sommerbeboelse eller fritidsbrug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover er det muligt at bruge helårsboliger til sommerbeboelse eller fritidsbrug.

Det skriver Lolland Falster Kommune i en pressemeddelelse.

Bredt og hurtigt ud

I foråret vedtog Folketinget en lovændring, der giver alle kommuner mulighed for at give helårsboliger flexboligstatus, hvis ejeren anmoder om det. I Lolland Kommune står mange boliger tomme, så de nye muligheder hilses velkommen, og ordningen vil blive administreret meget liberalt.

- Vi har netop diskuteret, hvordan vi skal administrere loven, og der var fuld enighed om, at ordningen skal bruges så bredt og så hurtigt som muligt. Når man har så mange tomme boliger, som vi har, er det altid bedre, at de bliver vedligeholdt og brugt som fritidshuse, end at de står tomme og forfalder, siger formand for klima,- teknik- og miljøudvalget Gert Mortensen.

Brug huset som sommerhus

Flexboligordningen betyder, at kommunen giver en boligejer lov til at bruge en helårsbolig til sommerbeboelse eller fritidsbrug. Den samme ejer kan, når vedkommende ønsker det, tage boligen i brug til helårsbeboelse uden yderligere ansøgning.

Ejendommen har fortsat status som helårsbolig, men det vil fremgå af BBR (Bygnings- og Boligregistret), at ejeren har fået lov til at bruge ejendommen som fritidsbolig.

- Jeg vil gerne understrege, at vi som udgangspunkt regner med at imødekomme alle ansøgninger. Det gælder ikke bare boliger på landet. Det gælder også boliger i vores byer og på småøerne. Alle, der overvejer at købe en bolig i Lolland Kommune og vil have mulighed for at bruge boligen som både fritidshus og bolig, er velkomne til at kontakte kommunen for at høre, om der skulle gøre sig særlige forhold gældende. Vi lægger vægt på en meget hurtig sagsbehandling, forklarer Gert Mortensen i pressemeddelelsen.