Lollandsk vartegn får ny dimension - lyt her hvad det er

Nykomponeret musik skal fremover ledsage kunstværket Dodekalitten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dodekaliten i Torrig på det nordvestlige Lolland er med sine enorme stenhoveder et kunstværk, der først og fremmest appellerer til øjnene.

Men nu kan kunstværket også give en oplevelse til ørerne.

På den lollandske mark kan man nu, fra solopgang til solnedgang, høre nykomponeret musik, der skal gøre oplevelsen endnu større. 

- Kunstværket består både af sten og musik. Det er en enhed, der supplerer hinanden for at give den her fantastiske oplevelse sammen med naturen og det historiske landskab, siger Hanne Møller, der er formand for Venneforeningen Dodekalitten og rundviser. 

Efter flere års arbejde er kunstværkets nye lydside blevet installeret.

Alle komponerede toner ligger gemt i en computer, som er gravet ned under kunstværket, og som strømmer ud af 12 højttalere.

12 "stemmer"

Manden bag lyduniverset er komponisten Wayne Siegel.

- Jeg synes, det er et meget åbent værk, som kan opleves på mange forskellige måder, og det var vigtigt, at musikken tog højde for det. Derfor synes jeg det er vigtigt, at musikken udvikler og forandrer sig hele tiden, siger komponisten.

Læs også
Mere end 6000 mennesker rockede med til The Minds of 99 ved Dodekalitten

Dodekalitten skal ende med at bestå af i alt 12 forskellige stenfigurer, og hver figur skal efter planen have hver sin stemme flydende ud af en højtaler.

- Så man kan fornemme, at de taler sammen og måske fortæller en historie, siger Hanne Møller.

Sidste år lagde over 100.000 besøgende vejen forbi Dodekalitten.