Lolland opruster overfor familier på kontanthjælp

Lolland Kommune vil sætte hurtigere ind overfor kontanthjælpsmodtagere, der flytter til kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune frygter massive sociale problemer på grund af tilflyttere, og det får nu kommunen til at stramme op på indsatsen på området. i går vedtog arbejdsmarkedsudvalget  et forslag om en decideret handleguide overfor tilflyttere på overførselsindkomst.

- Hvad er det for nogle mennesker, som flytter til og hvad har de af udfordringer. Man kan særligt se det på overførselsindkomster. Hvad er det for nogle ydelser, de her mennesker får, og så indkalder man dem til samtale, siger Linda Sommer (C), som er byrådsmedlem og medlem af arbejdsmarkedsudvalget, som vedtog handleguiden på et møde onsdag.

Handleguiden skal sikre, at der bliver grebet hurtigt ind med de relevante midler, når en familie på kontanthjælp flytter til kommunen.

- Vi mener, at man skal finde potentialet i borgeren og udnytte det på bedste vi, fordi, vi tror på at alle mennesker, de kan noget, siger Linda Sommer.

En ny analyse viser nemlig, at mere end hver tredje tilflytter til kommunen er på offentlig forsørgelse, og en stor del af disse tilflyttere er børnefamilier.