Lolland-Falster holdt Lovestorm i København

Der blev disket op med god mad, hyldest til lokale helte og musikere i absolut topklasse, da op mod 400 mennesker fredag aften var samlet til fest på Store Vega i København for at fejre Lolland og Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stemningen var høj og kærligheden til Lolland og Falster var ikke til at tage fejl af. På scenen underholdt Sydhavsøernes revy-konge, Flemming Krøll som konferencier, og den ene lokale helt eften den anden blev hyldet til store klapsalver. Bryderen, Mark O. Madsen, roeren, Mads Rasmussen, komikeren, Mick Øgendahl og mange flere. Det skortede ikke på stolthed over hjemegnen. Og i løbet af aftenen underholdt blandt andre violinist, Kim Sjøgren, bandet Burgmeister og duoen Noah - alle med rødder på Lolland og Falster.

Stor opbakning til Lovestorm

Bag arrangementet stod både Business Lolland-Falster, Quality Lolland-Falster. En række firmer samt Lolland og Guldborgsund Kommuner havde spyttet penge i festen. Men ideen til den store fest kom fra Facebook-fænomenet Lolland-Falster Lovestorm, der har gået sin sejrsgang, efter at det opstod i kølvandet på TV2's serie, På Røven i Nakskov. På kun fire dage samlede bevægelsen over 20.000 likes på Facebook.

God grund til fest

På trods af den store succes og på trods af, at ordet "Lovestorm" i denne uge blev kåret som Årets Ord af kommunikationseksperter, så mener festens koordinator, Louise Posborg-Ebenezerson, Marketingschef hos Business Lolland-Falster, ikke, at målet er nået.

- Nej, så er der jo endnu mere grund til at holde en kæmpe fest for at fejre det, siger hun.

Også Peter Engberg, leder Business Lolland-Falsters ambassadørkorps, mener, at det er fuldt fortjent, at Lolland-Falster Lovestorm fejrer sig selv og deres landsdel.

- Det er imponerende, at folkene bag Lovestorm helt på eget initiativ har skabt så megen positiv opmærksomhed om vores landsdel. Hele Lovestorm-gruppen har knoklet og skabt flotte resultater, og det fortjener anerkendelse, siger Peter Engberg.

Indtryk på gæsterne

Mange af gæsterne kom fra Lolland og Falster, men der var også københavnere - både folk, der oprindeligt kommer fra Sydhavsøerne og folk, de aldrig har sat deres ben på dem. Ester Usaj var en af de gæster, der ikke tidligere har haft bånd til Sydhavsøerne, og for hende rykkede aftenens fest og hele Lovestorm-ideen ved billedet af området.

- Det har vist mig, at der virkelig er nogle ildsjæle, der brænder for deres landsdel, og er gode til at formidle det. Jeg kører ikke bare igennem området næste gang, jeg vil virkelig se det og fornemme det, siger hun.

Der er langt fra Charlottenlund nord for København, hvor Ester Usaj bor, til Lolland. Men selv om hun ikke umiddelbart regner med at rykke teltpælene op, er hun blevet overbevist om Lolland og Falsters kvaliteter:

- Der skal ikke så meget til, at jeg kunne flytte derned. Måske ikke permanent, men i et sommerhus eller noget lignende.

Glade initiativtagere

Der var da også både stolthed og glæde at spore hos folkene bag Lovestorm.

- Det er fantastisk. Og det er dejligt, at vi nu er nået så langt, at man nu også hører de postitive historier fra Lolland og Falster, siger Dea Cordt, med et stort smil.


Nyhedsoverblik