Lolland-borgmester efterlyser vækstpakke

Gode udsigter for nyt job for Vestas-fyrede i Nakskov, men kun på længere sigt, siger borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fyrede medarbejdere på Vestas i Nakskov er i forvejen veluddannede og har derfor gode udsigter til job på længere sigt. Men regeringen er nødt til at iværksætte sådan en vækstpakke, som oppositionen forgæves har efterlyst.

Det siger Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard (S) til Vestas-fyringerne, som han kalder for et stort chok.
- Vi har gjort vores samarbejde på arbejdsmarkedsområdet med fagbevægelsen klar til start, så vi kan modtage så mange ledige på engang. Vores indtryk er, der er tale om dygtige medarbejdere, der for de flestes vedkommende har en faglig uddannelse. Så det er alles vurdering, at de har gode muligheder for at finde et nyt job. Men det sker ikke på én gang, siger borgmesteren.

Arbejdsløsheden i kommunen er på kun lige under tre procent, påpeger borgmesteren.

- Det giver gode muligheder for at samle op, selv om vores byggesektor er hårdt ramt af krisen. Og om to år har vi byggeriet Femern-broen, og vi skal ud og sælge Nakskov som underleverandør, siger han.

Stig Vestergaard har tør ikke sætte tal på, hvad fyringerne betyder for kommunekassen.

- Alle nedgange i kommunens økonomi er ikke særligt positiv. Vi har ikke nogen god økonomi i kommunen. Vi har altid været blandt de fattigste kommuner i landet, så det får da en betydning - det er der ingen tvivl om, siger borgmesteren.

Han efterlyser et udspil fra regeringen til at skabe flere job.

- Det er nødvendigt med en kæmpe vækstpakke. Der er behov for at få gang i nogle offentlige investeringer, så vi kan få skabt nye job, der kan hjælpe på vores eksport. Man må se i øjnene, at vi ikke kan klare et samfund igen, hvor der bliver flere og flere arbejdsløse, siger Stig Vestergaard.