Lastbil kørte mod trafikken på motorvej

Politiet har tirsdag aften standset en spøgelsesbilist i lastbil, der kørte på Sydmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne være grueligt galt, da en tysk lastbilchauffør tirsdag aften begav sig ud på Sydmotorvejen i retning mod den øvrige trafik.

Politiet fik meldingen klokken 20.20, og klokken 20.45 lyder det fra vagtchef Ove Christoffersen, at spøgelsesbilisten er standset.

- En af vores vogne kørte mod ham og fik efter flere forsøg ham endelig gjort opmærksom på, at han kørte i den gale retning. Nu har vi en patrulje på vej derud for at tale med chaufføren om, hvor han skal hen, og hvad der fik ham til at køre mod trafikken, siger vagtchefen.

Et vidne har forklaret, at lastbilen kørte på motorvejen ved Rødbyhavn, og chaufføren har altså kørt omkring 20 kilometer i den forkerte retning, før han blev stoppet. Han er blevet alkotestet, men er ikke påvirket.

Skal køre to kilometer videre i forkert retning

Klokken 21.30 venter politiet på en skiltevogn, der kan spærre motorvejen af.

- Lastbilen er for stor til at vende på motorvejen, så den er nødt til at køre halvanden til to kilometer videre for at komme til en afkørsel og komme af, og derfor skal vi have lukket af for den øvrige trafik, siger Ove Christoffersen.

Klokken 6.20 onsdag oplyser vagtchef Henrik Karlsen fra Sydjsællands og Lolland-Falsters Politi, at lastbilchaufføren nu er sigtet for hensynsløs kørsel.

- I første omgang har han fået en bøde, men der kommer et retsligt efterspil, og det kan ende med en frakendelse af kørekortet, siger han.

Kørte bevidst mod kørselsretningen

Ifølge politiet var lastbilchaufføren efter alt at dømme bevidst om, at han bevægede sig ud på Sydmotorvejen i den forkerte retning.

- Han kører af en eller anden årsag af ved selve Rødbyhavn, og da han ikke kan få vendt sin lastbil på de små veje, tager han frakørslen. Han kan godt se, at der er indkørsel forbudt-skilte, men hans forklaring er, at han håber på, at han kan køre fra igen hurtigst muligt, siger Benny Jørgensen fra lokalpolitiet i Nykøbing Falster.