Landsretten skærper straffen i voldtægtssag

Straffen for en voldtægt af en 15-årig pige i Nakskov er blevet skærpet af landsretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Østre Landsret har skærpet straffen i en sag om en voldtægt, der blev begået i Nakskov i juli 2012. De tiltalte i sagen er dømt for sammen at have voldtaget en pige 2 gange og for at have tiltvunget sig anden kønslig omgang med pigen. Pigen var på gerningstidspunktet 15 år gammel, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

De tiltalte – en 24-årig mand fra Bulgarien og en 20-årig dansk mand – blev begge i landsretten straffet med fængsel i 1 år og 9 måneder, mens den ene af de tiltalte i byretten var blevet straffet med fængsel i 1 år og 6 måneder.

Udleveret af Bulgarien

Både byretten og landsretten lagde afgørende vægt på den voldtagne piges forklaring, som i øvrigt blev understøttet af hendes veninders forklaring om hendes reaktioner efter voldtægten.

Sagsbehandlingen trak blandt andet ud, fordi den ene af de tiltalte under sagens behandling ved Retten i Nykøbing Falster udrejste til Bulgarien, hvorfra han måtte udleveres ved hjælp af en europæisk arrestordre. Denne tiltalte blev både i byretten og i landsretten udvist af Danmark for bestandig.

- Jeg finder, at denne dom sender et klart signal om, at myndighederne naturligvis tager voldtægtsofre alvorligt. Begge retter har tilsidesat de tiltaltes forklaringer om, at der var tale om frivilligt seksuelt samvær, fordi den voldtagne pige på sikker og troværdig vis kunne redegøre for voldtægten. Hendes stærke forklaring blev understøttet af hendes veninders forklaring om hendes reaktion på voldtægten, siger advokaturchef Michael Boolsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.