¨

Landbrugskrise tvinger Lollands Bank til million nedskrivning

Foto: TV ØST

Lollands Bank nedskriver med yderligere 50 millioner kroner på grund af krisen i landbruget. Nedskrivningen betyder et underskud på 31 millioner kroner i 2014.

krisen i landbruget får nu Lolland Bank til at nedskrive med 50 millioner kroner yderligere. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Banken har gennemgået kunder i landbruget og på baggrund af en for høj gældsprocent, flere års manglende effektivitet forstærket af Ruslands boykot af fødevarer fra EU fundet det nødvendigt at reserve de 50 millioner kroner ekstra til tab på kunder.

- Banken har endnu ikke konstateret manglende betalingsevne i forbindelse med udløb af afdragsfrihed på bank- og realkreditlån, men bankens ledelse har ligeledes i kvartalets nedskrivningsbeløb af forsigtighedsmæssige hensyn ønsket at foretage en tabsreservering hertil, lyder det i pressemeddelelsen.

Sjældent underskud

Nedskrivningerne betyder, at banken forventer at komme ud af 2014 med et underskud på 31 millioner kroner før skat og 23 millioner kroner efter skat, hvilket ifølge banken historisk set er sjældent. 

Bankens årsrapport for 2014 offentliggøres den 18. februar 2015.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App