Lamaboom i Knuthenborg

En ny han i Knuthenborg Safaripark har sørget for lamaboom i dyreparken. Hele 7 lamaunger er det blevet til på en gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter flere år med få eller ingen lama-unger på grund af en steril han lama, er der kommet gang i den på ”fødegangen” hos lamaerne i Knuthenborg Safaripark på Lolland.

Det skriver safariparken i en pressemeddelelse.

Ny han trådt i karakter

Indtil dato er der kommet 7 lama-unger, og det er meget lang tid siden, at der er født så mange unger på en gang.

- Det er vores nye han, der for alvor er trådt i karakter, efter han har skullet bruge noget tid på at vokse til i flokken. Det er første gang i flere år, at hele lama-flokken så at sige leverer varen med en masse unger, siger Knuthenborgs dyrechef Lisbeth Høgh.

Sur mor spytter

Lamaen kommer oprindeligt fra Sydamerika, hvor den bliver brugt som lastdyr samt til uld og kødproduktion. Hunnen går drægtig i knap 12 måneder, før ungerne kommer til verden. Lamaerne bliver ved fødslen i safariparken registreret på deres pletter, og derfor er det noget upraktisk, når de er helt hvide. Og det er der flere af de nye lama-unger, der er.

- Meget kort tid efter fødslen bliver ungerne chip-mærket af en dyrepasser, og det kan være noget af en udfordring. Lama moderen bliver sur og reagerer ofte ved at spytte på dyrepasseren, siger Lisbeth Høgh.

- Og det er i virkeligheden ikke spyt, men maveindholdet, som lamaen kaster op. De sigter ikke særligt godt, men til gengæld lugter deres opkast meget fælt, siger Knuthenborgs dyrechef Lisbeth Høgh.

Lamaerne kan ses og opleves på nærmeste hold på Bandholmmarken, hvor publikum kan – hvis de tør – komme helt tæt på lamaerne.