Lærere føler sig glemt i konflikt

Det er ikke kun folkeskolen, der er ramt af lockout for tiden. Det gjorde en række lærere fra andre uddannelsessteder fredag opmærksom på i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er de flere end 50.000 lockoutede folkeskolelærere, der har fyldt i mediebilledet under konflikten, og det ærgrer en flok lærere, der fredag demonstrerede i Nakskov.

- Vi vil gøre opmærksom på, at vi altså også er lockoutet. Vi hører hele tiden om folkeskolelærerne og deres elever, men vi har en kæmpe gruppe unge mennesker, der også bliver ramt, siger Lene Bergstrøm, der er vejleder på Lollands Produktionsskole.

Hun er en af omkring 3.800 lærere fra Uddannelseforbundet, der er ramt af lockouten. Det går blandt andet ud over undervisningen på en række erhvervsskoler, VUC, ungdomsskoler og produktionsskoler.

I fredagens demonstration deltog desuden lærere fra ungdomsskoler og VUC, der ville vise, at de også er en del af konflikten.

- Folkeskolelærerne fylder meget i debatten. Men i bund og grund er det samme sag, vi kæmper. Det er en vigtig kamp at skabe gode undervisningsrammer for både lærere og elever, erklærer Ninnette de la Motte, lærer på VUC i Nakskov.

Også en stor gruppe lærere fra folkeskolen demonstrerede fredag i Nakskov.