Kronprinsesse Mary skal indvie international skole på Lolland: - En speciel skole kræver en speciel æresgæst

Lolland International School bliver den første af sin slags i Danmark, når skolen åbner til august.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når skolerne slår dørene op efter sommerferien, vil det være første gang, at Lolland International School inviterer deres elever inden for.

Den officielle åbning af skolen finder sted tirsdag den 24. august og her vil H.K.H. Kronprinsessen være med som æresgæst.

- Vi føler, at skolen er unik, da den er den første skole af sin slags her i landet. Og en speciel skole kræver en speciel æresgæst, fortæller Dominic Maher, der er rektor på Lolland International School.

quote Jeg glæder mig helt vildt! Jeg sidder på en tom skole, og det er mærkeligt, at her ikke er nogen, så det bliver dejligt at få latter og elever i bygningerne

Dominic Maher, rektor på Lolland International School

- Hun er en af de kongelige, som interesserer sig meget for skoleområdet, og så har hun åbnet andre skoler. Hos os skal hun klippe åbningssnoren. 

Elever med forbindelse til Femern-projektet

Skolen er en offentlig international folkeskole. Skolen har plads til 100 elever, og i skrivende stund er der 51 tilmeldte til skolestart.

- Der vil være elever fra 0.- 8. klasse, hvor 0. og 1. vil blive slået sammen – det vil de øvrige klasser ligeledes også, fortæller rektoren.

Eleverne på skolen vil modtage både undervisning på dansk og engelsk, og eleverne vil have forskellige kulturelle baggrunde.

- Lige nu er der 23 elever, som er helt almindelige børn fra området. De resterende er så elever, der eksempelvis har forældre, der arbejder på Femern-forbindelsen eller Vestas. Det kan også være børn af danskere, der vender hjem fra udlandet.

Første skoledag på den nye, internationale skole er den 9. august. Hvor mange elever, der helt præcist starter i det nye skoleår er fortsat uvist.

- Vi har flere interviews i dag eksempelvis. Og så regner jeg med, at vi kommer til at vokse i løbet af de kommende to år, siger Dominic Maher.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Der er plads til 100 elever på skolen. Indtil videre er 51 skrevet op til skolestart efter sommerferien.
Der er plads til 100 elever på skolen. Indtil videre er 51 skrevet op til skolestart efter sommerferien. Foto: Lolland International School

Beslutningen om at opføre en international skole på Lolland blev vedtaget af et enigt byråd sidste år.

Rektoren har været i Danmark siden 2012 og har tidligere været på to andre internationale skoler her i landet. Han har været tilknyttet Lolland Kommune siden januar i år og har indtil videre siddet med det praktiske i forbindelse med etableringen af skolen. 

Det gælder blandt andet ansættelsen af lærer og indskrivning af eleverne. Derfor glæder Dominic Maher sig til, at han snart kan slå dørene op til den nye skole.

- Jeg glæder mig helt vildt! Jeg sidder på en tom skole, og det er mærkeligt, at her ikke er nogen, så det bliver dejligt at få latter og elever i bygningerne.

Lolland International School ligger i Maribo.  

Video: Et enigt byråd vedtog sidste år, at kommunen skal huse en international skole