Kommune: 14-årigs egen mor ikke god nok

Rikke Larsen har nu fået besked på, hvorfor Lolland Kommune ville have hendes 14-årige datter og datterens nyfødte søn i pleje hos en fremmed familie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rikke Larsen har fire børn, som hun altid har opdraget og haft boende. Men ifølge Lolland Kommune er hendes forælderkompetencer ikke gode nok til, at hendes 14-årige datter, som lige har født, kan bo med barnet hos hende.

- Havde jeg manglende forælderkompetencer, så forstår jeg ikke, kommunen ikke har grebet ind før, siger Rikke Larsen.

Det er ni dage siden, at 14-årige Angelica Larsen tog afsked med mor og kæreste, inden hun blev kørt i pleje hos en fremmed familie. Før det havde Lolland Kommune givet familien et ultimatum. Enten skulle Angelica Larsen i familiepleje med sin søn, ellers risikerede hun at kommunen tvangsfjernede barnet.

- Jeg er rigtig ked af det, sagde Angelica Larsen på det tidspunkt.

Nu har Rikke Larsen fået Lolland Kommunes afgørelse. Af den fremgår det, at der har været sager mod 14-årige Angelica Larsen og hendes lillebror på 10. Og så skriver kommunen:

 

"På baggrund af Rikke og hendes forældrekompetencer og Angelica og hendes problematikker […] kan man ikke efterkomme Rikkes ønske om, at Angelica og spædbarn kan bo hos Rikke".

I papirerne står der, at sagerne mod 14-årige Angelica Larsen og hendes lillebror handler om manglende tandlægebesøg og fravær i skolen.

- Jeg kan ikke forstå, at de stiller spørgsmålstegn ved mine forælderkompetencer, for mine børn kommer ikke i slåskamp, de opfører sig pænt, de er høflige. De skal selvfølgelig komme i skole, men vi har forbedret det, siger Rikke Larsen.

Vi har tidligere fortalt, at familien og familiens netværk har forsøgt at undgå, at Angelica Larsen skulle i familiepleje hos nogle fremmede. Nu viser det sig, at Angelica Larsens farbror har tilbudt, at den unge mor og spædbarnet kunne bo hos hans familie. Han undrer sig over, at han ikke har hørt noget fra kommunen.

I første omgang skal Angelica Larsen bo hos plejefamilien i tre måneder.