Kofoedsminde-ansat forgiftet med afløbsrens

En kvindelig socialpædagog blev forgiftet med afløbsrens, da hun i februar var på arbejde på specialinstitutionen Kofoedsminde, oplyser politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var angiveligt afløbsrens, som var årsagen til, at en kvindelig socialpædagog fra den sikrede institution Kofoedsminde i februar blev indlagt på hospitalet, skriver Ekstra Bladet.  

- Man har fundet de samme stoffer, der er i afløbsrens, som er stærkt basisk, siger Bo Von Würden, der er politikommisær ved Nakskov Lokalpoliti, til avisen.

Kvinden sad og drak en kop kaffe under morgenmaden på en af institutionens afdelinger, da hun pludselig mærkede en fysisk forandring i halsen og fik det dårligt. Hun blev herefter fragtet til sygehuset i Nykøbing Falster.

Ikke adgang til kemikalier

Kofoedsminde huser omkring 50 domsanbrangte udviklingshæmmede personer, men ifølge forstanderen har ingen af dem mulighed for at få fat i kemikalier.

- Det er et mysterium, hvordan det stof er kommet i mælken. Beboerne har ikke adgang til for eksempel toiletrens, eller hvad det er, som er puttet i mælken, sagde Hans Christian Hansen til Ekstra Bladet efter hændelsen.

Lukker sagen

Politiet har valgt midlertidigt at lukke sagen, fordi de på nuværende tidspunkt ikke kan komme videre i efterforskningen.

- Vi har ikke så meget. Der er ikke andre tekniske spor at gå efter, og afhøringerne har heller ikke givet noget. Nu skal vi lige vende, om vi har noget at gå videre med efterforskningsmæssigt, men vi har ingen mistænkte eller sigtede, siger Bo Von Würden.

Den pågældende medarbejder kom ikke noget alvorligt til, og hun var derfor kort tid efter tilbage på sit job.