¨

Knappeentusiast vil åbne museum i Nakskov

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 11

Marianna Nanna Rasmussen samler på knapper - og er i besiddelse af mellem 4.000 til 5.000 knapper. Hun udstiller sin samling netop nu på biblioteket i Nakskov.

I Nakskov findes en vaskeægte knappe-samler. 56-årige Marianna Nanna Rasmussen er nærmest flasket op med knapper i sin barndom. Nu har hun mellem 4.000 og 5.000 knapper, og de flotteste af dem udstiller hun fra onsdag til 23. november på biblioteket i Nakskov. Samtidig går hun rundt med en drøm om, at åbne et museum for knapper i Nakskov.

- Min interesse for knapper stammer tilbage fra min barndom, hvor min mor ejede en butik med genbrugstøj. Vi fik en masse gammelt tøj ind, hvor vi klippede knapperne af. På den måde begyndte vi at samle på dem. Og da min mor døde tilbage i marts måned i år, så arvede jeg hendes knapper, fortæller Marianna Nanna Rasmussen.

Og nogle andre knapper har hun betalt en hel del for.

- Jeg har brugt rigtigt mange penge på knapper i årenes løb. Jeg har givet op mod 250 kroner for en knap. Jeg synes, at hver eneste knap er fascinerende. Det er små og smukke kunstværker allesammen, siger hun.

Hun har ikke talt alle sine knapper, men hun anslår, at hun er i besiddelse af mellem 4.000 og 5.000 knapper.

- Og nogle af de ældste knapper er fra begyndelsen af 1800-tallet, fortæller hun.

Marianna Nanna Rasmussen har en drøm om at kunne åbne et museum for knapper i Nakskov.

- Jeg har ikke hørt om andre i landet, der samler på knapper. Så det kunne være sjovt at åbne et museum. Og det skal ligge i min by, Nakskov, fortæller hun.

Hun fortæller, at hun fra tid til anden vil være at finde på biblioteket i Nakskov frem til 23. november. 

- Men hvis der skulle være nogle interesserede, der har lyst til at se udstillingen og høre om knapperne, så er man velkommen til at kontakte mig, siger hun.

Marianna Nanna Rasmussen kan kontaktes på mariannarasmussen@live.dk og 31167613.

Billederne til denne artikel er taget af Threin Ottosen, Nakskov, der har sendt billederne til TV ØST via redaktion@tveast.dk. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App