Kæmper videre for sygehus

Kampen mod lukningen af sygehuset i Nakskov er slet ikke slut, og det får politikerne i Region Sjælland at mærke, når den endelige beslutningen skal tages på tirsdag i regionsrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et helsides opslag i den lokale avis, Lolland Falsters Folketidende, opfordres borgerne til at stå sammen og kæmpe for deres lokale sygehus. Og avisen vil endda stille gratis busser til rådighed, så borgerne kan blive kørt til Region Sjællands hovedsæde i Sorø for at vise deres utilfredshed på mødet på tirsdag.

- Vi er vores landsdels talerør, så når der er væsentlige kampe, går vi ind i dem. Den her sag betyder utrolig meget, især jo længere vestpå man kommer, og lukningen af et sygehus er simpelthen et tab af tryghed og velfærd, siger Søren Knudsen, der er chefredaktør på Folketidende.

Og det er både folk på gaden, i erhvervslivet og på behandlingsgangen, der er utilfredse med udsigterne til, at det lokale sygehus bliver lavet om til en sundhedsklinik.

- Det vil vi da ikke finde os i. Det skal de ikke bare sådan bestemme henover hovedet på os, siger Eigil Hansen, der i øjeblikket er indlagt på sygehuset.

Og på gaden møder planerne heller ikke meget forståelse.

- Jamen, det er da ikke rigtigt for pokker. Hvorfor skal det hele ligge så tæt på København?, siger Bent Nielsen fra Nakskov.

Det lokale handels- og erhvervsliv er også gået ind i kampen for sygehuset.

- Det er os i yderområderne, der bliver presset, og så er vi nødt til at stå sammen og blive stærkere, og det gør vi lollikker, siger Erik Skjødt, der er medlem af Nakskov Handel og Erhverv.

Han er især bekymret for de store antal ældre, der fremover får langt til et sygehus og for de arbejdspladser, der står til at forsvinde.

- 122 arbejdspladser det svarer jo til 10.000 i København. Man har jo netop lovet at hjælpe i yderområderne, men det gør de altså ikke ved at gennemføre det her, siger Erik Skjødt.