Irma-hønen flytter på landet

I 81 år har den ikoniske Irma-høne lagt æg ved søerne i København. Men nu flytter den på landet – nærmere bestemt Knuthenlund Gods på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 1936 har den neonlysende hønemor flittigt lagt æg ved Sortedams Dossering i København. 

Men mandag blev strømmen slukket til den kendte Irma-reklamesøjle, og skiltet blev pillet ned.

Planen er, at hønen flytter på landet, og det bliver Knuthenlund Gods ved Stokkemarke på Lolland, som skal huse den.

- Jeg synes jo et eller andet sted, at det var fuldstændig fantastisk at tænke sig, at den legendariske Irma-høne har lyst til at flytte til lolland, siger Susanne Hovmand-Simonsen, som er godsejer på Knuthenlund.

 - Jeg synes også, vi har meget at tilbyde. Vi har frodighed, grøn natur og ren luft, og det må den også trænge til efter at have hængt derinde i 81 år.

Fik flere hundrede boligtilbud

Grunden til, at hønen skal flytte, er, at bygningen under hønen skal renoveres og have nye taglejligheder.

Derfor bad butikskæden Irma for nyligt om hjælp til at finde et nyt hjem til den. De fik flere hundrede bud fra private personer, kunder og beboerforeninger, som gerne ville have den stående. 

Men valget faldt på Knuthenlund Gods, da de prioriterer dyrevelfærd og økologi højt. Desuden er godset i september omlagt til biodymnamisk landbrug uden kunstgødning og sprøjtemidler.

- Irma tror på, at det, vi repræsenterer med biodynamikken, de gamle racer og håndlavede produkter, kommer til at tegne de næste 20 år, siger Susanne Hovmand-Simonsen.

Placeres ved siden af gårdbutik

Det er endnu uvist, hvornår hønen flytter ind, men det skulle gerne ske inden efterårsferien. Det er Susanne Hovmand-Simonsens plan at fejre indflytningen med en housewarming den 21. oktober, hvor alle er inviteret.

Hønen skal hænge på et stillads foran facaden ved godsets gårdbutik.

Den skal være på Knuthenlund, indtil renoveringen i København er færdig. Derefter kommer den tilbage på plads.