Indvielse i Gedser – nye lokaler skal understøtte midlertidig grænsekontrol

Politiet og Hjemmeværnet får nye lokaler i Gedser, som skal lette arbejdet med den midlertidige grænsekontrol ved Gedser og Rødbyhavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den midlertidige grænsekontrol ved Gedser og Rødbyhavn er efterhånden ikke så midlertidig længere. Den blev indført den 4. januar 2016, og her, godt fire år efter, er den der stadig.

Derfor får alle dem, der varetager grænsekontrollen, nu bedre forhold at arbejde under.

Klokken 14 i dag, torsdag, indvies der nemlig lokaler i Gedser, som ifølge politiet skal bruges til at understøtte grænseindsatsen.  

- Der er både rum, hvor vi kan opbevare anholdte, der er rum til sagsbehandling, og så er der rum til de personalemæssige fornødenheder. Det svarer jo til at have en lille nærpolitistation, hvor vi har alle de faciliteter, vi skal bruge, for at lave vores politiarbejde, forklarer Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.  

Skal huse politi og Hjemmeværnet

Der er etableret i alt 11 rum, og de er fordelt efter politiets ønsker i et midlertidigt modul på 120 kvadratmeter.

Faciliteterne skal benyttes af både politifolk, politikadetter samt personale fra Hjemmeværnet, som tilsammen sørger for, at grænsekontrollen opretholdes 24 timer i døgnet alle ugens dage.

Artiklen fortsætter under billedet.

Velkommen! Fungerende politidirektør Lars Harvest åbnede døren ind til de nye lokaler i Gedser.
Velkommen! Fungerende politidirektør Lars Harvest åbnede døren ind til de nye lokaler i Gedser. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

- Vi skal sagsbehandle dem, der bliver afvist, fordi de ikke har legal adgang til landet. I andre tilfælde anholder vi folk, fordi de enten har overtrådt et indrejseforbud, er efterlyste eller er taget for smugling. Det skal vi kunne håndtere, og det kan vi med de nye faciliteter, siger politiinspektør Kim Kliver.  

Den nye bygning er blevet placeret lige ved siden af Toldstyrelsen, som politiet har et tæt samarbejde med i forbindelse med deres almindelige kontrolindsats ved grænserne. 

Clock23. jan 2020, kl. 16:36
Artiklen er opdateret med billeder fra indvielsen.