Indsat: Så nemt er det at stikke af

Nichlas Andersen er indsat på Kofoedsminde. I dag forklarede han under en ledsaget udgang, hvor nemt det er at stikke af fra institutionen, hvis man vil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nichlas Andersen er indsat på Kofoedsminde og har to behandlingsdomme for grov vold. I dag var vi med ham på en af hans daglige udgange fra institutionen. Han siger selv, at han kan stikke af, hvis han vil.

- Hvis du vil, så kan du jo bare stikke af.

Når Nichlas Andersen og andre indsatte er på ledsaget udgang, foregår det sammen med to ansatte fra institutionen. Det er svært for dem at stille noget op, hvis en indsat har planlagt at stikke af.

- Man bliver nødt til at sætte sin egen sikkerhed først jo. Man ved ikke, hvad man kan blive mødt med, hvis nogen kommer og henter ham i en bil, siger Preben Mortensen, der er pædagog og med Nichlas Andersen på udgang i dag.

På vej til kiosken i Rødbyhavn forklarer Nichlas Andersen, hvordan man for eksempel kan flygte som indsat på ledsaget udgang.

- Jeg kunne jo få en bil til at holde deroppe, og så kunne vi jo bare køre, siger han.

Nichlas Andersen har boet på Kofoedsminde i ni måneder. Han er ikke flygtet fra institutionen, og han siger, at han ikke kunne finde på det. Han frygter, at det går ud over ham og andre beboere, når indsatte flygter.

- Vi andre, som ikke stikker af, skal jo ikke straffes, fordi de stikker af.