Indbrudsbølge på genbrugspladser

I weekenden var der indbrud på tre genbrugspladser på Vestlolland. Alle steder gik tyvene efter kostbart bly og kobber, der findes i bilbatterier og kabler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Driftschefen for den kommunalt ejede virksomhed REFA, der behandler affald fra hele Lolland- Falster, besigtiger hullet i hegnet efter weekendens indbrud. Han er ikke i tvivl om at tyvene vidste hvad de gik efter

- De er gået direkte efter kassen med udtjente bilbatterier, siger driftschef Svend Åge Hansen.

På grund af blyprisernes himmelflugt er de blyholdige udtjente batterier omkring 50 kroner værd stykket. På genbrugspladserne i Maribo og Nakskov havde de også indbrud i weekenden, og alt i alt er tyvene sluppet væk med i omegnen af 200 bilbatterier. De indeholdt bly for rundt regnet 10.000 kroner.

I Maribo slap tyvene og så af sted med et tons kobberkabler til en anslået værdi mellem 5-6000 kroner. Og der er begyndt at være rigtigt mange penge i kobber: De seneste 5 år er kobberpriserne nemlig steget med 160 procent.

Det er kun to uger siden, at tyve stjal to tons kabler fra genbrugspladserne i Maribo ved et lignende indbrud. For Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, der efterforsker sagen er weekendens indbrud endnu et i rækken af forvejen 27 kobbertyverier, der er indberettet i 2013.

De mange indbrud betyder at REFA nu vil øge videoovervågningen og ansætte flere vagter. Prisen for det, kan kun havne et sted:

- Det er borgerne, der kommer til at betale i sidste ende via gebyrerne, som man betaler for genbrugspladsen. Der er jo ikke andre steder pengene kan hentes, siger driftschef Svend Åge Hansen.