¨

Indbrudsbølge på genbrugspladser

Foto: TV ØST

I weekenden var der indbrud på tre genbrugspladser på Vestlolland. Alle steder gik tyvene efter kostbart bly og kobber, der findes i bilbatterier og kabler.

Driftschefen for den kommunalt ejede virksomhed REFA, der behandler affald fra hele Lolland- Falster, besigtiger hullet i hegnet efter weekendens indbrud. Han er ikke i tvivl om at tyvene vidste hvad de gik efter

- De er gået direkte efter kassen med udtjente bilbatterier, siger driftschef Svend Åge Hansen.

På grund af blyprisernes himmelflugt er de blyholdige udtjente batterier omkring 50 kroner værd stykket. På genbrugspladserne i Maribo og Nakskov havde de også indbrud i weekenden, og alt i alt er tyvene sluppet væk med i omegnen af 200 bilbatterier. De indeholdt bly for rundt regnet 10.000 kroner.

I Maribo slap tyvene og så af sted med et tons kobberkabler til en anslået værdi mellem 5-6000 kroner. Og der er begyndt at være rigtigt mange penge i kobber: De seneste 5 år er kobberpriserne nemlig steget med 160 procent.

Det er kun to uger siden, at tyve stjal to tons kabler fra genbrugspladserne i Maribo ved et lignende indbrud. For Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, der efterforsker sagen er weekendens indbrud endnu et i rækken af forvejen 27 kobbertyverier, der er indberettet i 2013.

De mange indbrud betyder at REFA nu vil øge videoovervågningen og ansætte flere vagter. Prisen for det, kan kun havne et sted:

- Det er borgerne, der kommer til at betale i sidste ende via gebyrerne, som man betaler for genbrugspladsen. Der er jo ikke andre steder pengene kan hentes, siger driftschef Svend Åge Hansen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App