I dag lyser Lolland op

Fredag skydes kulturfestivalen Lys over Lolland i gang. Kulturministeren åbner begivenheden, som byder på alt fra film og musik til dans og vandteater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver masser af lysende eksempler på kunst og kultur, når begivenheden Lys over Lolland fredag skydes i gang. Klokken 16 åbner kulturminister Marianne Jelved (R) festivalen, og senere samme dag er der koncert med Adam Cogen - søn af den legendariske Leonard Cohen.

Et andet stort trækplaster bliver formentligt også forpremieren på filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens roman Kvinden i buret. Hele festivalen foregår på Pederstrup Gods på Lolland, og filmen bliver vist i avsladen, som til begivenheden er tømt for korn og halmballer.

Kunst i forvandling

Dette års tema for Lys over Lolland er Metamofoser, hvilket betyder forvandling, og programmet indeholder en række eksperimenterende kunstnere, som forholder sig til emneordet.

Blandt andet vil det tyske Wasser Theater fylde et akvarium med 3.000 liter vand og opføre en forestilling - først lørdag eftermiddag for børn og deres familier og senere igen klokken 20 for voksne, hvor 2 dukkeførere giver publikum et indblik i livet.

Festivalen varer frem til 8. september - du kan se hele programmet her eller læse mere om begivenheden på lysoverlolland.dk