Hvordan blev Nede Mette til?

Tirsdag modtog musikeren Blak fra Nakskov en platinplade for hittet "Nede Mette". Men hvordan blev sangen, der er spillet mere end 10 millioner gange, til?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lige knap 39.000 tusinde danskere hedder Mette, og i øjeblikket er det muligvis det mest omtalte pigenavn i Danmark.

Det skyldes især Henrik Blak fra Nakskov. Han står bag det, der muligvis bliver årets sommerhit. Et nummer, som allerede har slået flere rekorder.

Sangen hedder "Nede Mette" og er skrevet for fire år siden.

Den 27 årige Henrik Blak fra Nakskov er en del af produktionsselskabet FlexMuisc, som har base i Maribo. Det er sammen produktionsselskab, som musikeren Jimilian også er en del af.

Henrik Blak, der går under kunstnernavnet "Blak", har lavet musik, siden han var 13 år gammel, og siden da har musikken fyldt meget i hans liv. Igennem lang tid har han blandt andet arbejdet som sangskriver, men nu var det altså blevet tid til det første rigtige solohit.

Mette er en type

Nummeret er ikke dedikeret til nogen bestemt person, men er et eksempel på en type person, som Blak kender godt til.

Men hvad betyder det egentlig, at Mette er nede med det?

- At Mette var en lidt rebelsk type, som gerne ville nå at prøve det hele på ingen tid. Så hun var med på den værste. Lad os sige det sådan, siger Blak med et skælmsk smil.  

Nummeret blev udgivet i midten af april, og nu, halvanden måned senere, har sangen høstet stor succes - især på Spotify. Her har sangen præsteret over 10 millioner afspilninger.

Det har ført til, at Blak og FlexMusic kunne modtage en platinplade i tirsdags.