Horslunde kæmper for børnehave

Onsdag aften var cirka 35 borgere i Horslunde samlet for at lægge en plan for, hvordan børnehaven i byen kan bevares.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Dør børnehaven, så dør byen.

Sådan lød konklusionen blandt de cirka 35 fremmødte Horslunde-borgere, der onsdag aften var samlet i børnehaven Stjernehuset i Horslunde, der står overfor en mulig lukning.

I sidste uge skrev Folketidende, at politikerne arbejder med en plan om, at lukke børnehaven i Horslunde, der har cirka 35 børn, for at lægge den sammen med kommunens SFO.

- Det kom meget bag på os borgere, at vi skulle læse om de planer i det lokale dagblad - og at vi ikke var informeret om planerne, fortæller initiativtageren til mødet onsdag aften, Christina Fast, selv er mor til et barn i børnehaven.

Alle byrådsmedlemmer var inviteret til mødet, men ingen mødte op.

- Vi havde dog et møde med Linda Sommer (C) sidst på eftermiddag og det var positivt. Vi har også fået en positiv tilkendegivelse fra Søren Kolstrup (Ø). Jeg har også været i dialog med Tom Larsen, formanden for børne- og skoleudvalget, der har givet udtryk for, at han gerne vil mødes med os. Vi har bare ikke fundet et tidspunkt endnu, siger Christina Fast.

Hun fortæller, at der ved mødet også var repræsentanter fra beboerforeningerne i Utterslev og Horslunde - og at de bakker op om bevarelse af børnehaven.

- Det er helt klart min fornemmelse at hele byen står sammen i denne sag, siger Christina Fast - som også har sat gang i en underskriftindsamling.

- Vi har foreløbig 250 underskrifter, som vi har planer om at aflevere til politikerne i børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune ved deres møde på tirsdag. Samtidig har vi nedsat en gruppe, der skal udarbejde bannere og andet, så vi på byrådsmødet 9. oktober kan gøre opmærksomme på os selv, fortæller Christina Fast.

Og netop 9. oktober ser ud til at blive skæbnedagen, hvor en eventuel beslutning om lukning træffes.

Christina Fast har oploadet videoen nedenfor via www.tveast.dk/sendvideo fra mødet onsdag aften:

Og på videoklippet nedenfor har Christina Fasts 5-årige datter Cecilie, der har et budskab til formanden for børne- og skoleudvalget i Lolland Kommune, Tom Larsen: