Højsæson for ulovlig indrejse: To sidder på grundlovsbænken tirsdag

To mænd er sigtede for at overtræde deres indrejseforbud i Danmark. Ifølge politiets anklagemyndighed ser man flere af den slags sager om sommeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere personer bliver i sommervarmen fanget ved grænsen i at rejse ulovligt ind i Danmark.

Det fortæller Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

quote Der er en del sager om indrejseforbud i øjeblikket

Anders Kjeldsen, anklagerfuldmægtig hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der er en del sager om indrejseforbud i øjeblikket, siger Anders Kjeldsen, anklagerfuldmægtig hos Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Således sidder to mænd i dag, tirsdag, i grundlovsforhør netop på grund af ulovlig indrejse.

Den ene er en senegalesisk 38-årig mand, som ved en grænsekontrol i toget mandag eftermiddag klokken 16.15 blev taget i at overtræde sit indrejseforbud.

Manden havde nemlig et forbud mod at rejse ind i Danmark, som han havde fået tilbage i 2015 og som gælder til 2021. Derfor bliver han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster tirsdag klokken 13.00.

Ikke skærpet kontrol

Den anden person, der skal for grundlovsforhør er ifølge anklagemyndigheden en 35-40 årig udenlandsk mand, som for et par uger siden blev anholdt for at overtræde sit indrejseforbud. 

Siden har politiets efterforskning dog vist, at manden angiveligt har mere på samvittigheden end det.

- Grundlovsforhøret i dag er med henblik på at udvide hans sigtelse, så den også lyder på tyveri, fortæller Anders Kjeldsen.

Det andet grundlovsforhør finder sted klokken 14.00 ved Retten i Nykøbing Falster.

Det er dog ikke, fordi politiet har ekstra fokus på indrejseforbud, at flere ryger i fælden. Ifølge Anders Kjeldsen er der en anden forklaring.

- Det er ikke fordi, der er skærpet kontrol. Det er nu nok nærmere fordi, der er mere rejseaktivitet i denne her periode, siger han.