Historien om en samler: Dimser forviser kæresten fra soveværelset

Poul Nielsen fra Nørreballe er samler med stort S. Han har så mange dimser, at kæresten må se sig forvist fra soveværelset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle samlere kan fylde hele kælderen med dimser og mekanik, mens det for andre også breder sig til garagen og udhuset.

Men for Poul Nielsen fra Nørreballe på Lolland har samleriet nået helt andre højder. Hans kærlighed til gammelt legetøj, telefoner og elektronik har nemlig spredt sig til hele huset. Selv soveværelset er blevet invaderet, så der ikke længere er plads til Poul Nielsens kæreste i soveværelset – og han må selv sove i husets gamle børneværelse.

- Vi kan være lidt i stuen. Men nej, soveværelset er fyldt op, siger Poul Nielsen.

Begyndte samling i en bunke skrald

Poul Nielsen er både træ- og metaldrejer, modelbygger, elektriker og mekaniker, og hans samlermani startede for hele 60 år siden.

Dengang var han seks år gammel og havde ikke råd til drømmelegetøjet fra Tekno. Samleriet blev i stedet skudt i gang med et fund i en bunke skrald.

- Jeg fandt den her. Den var fuldstændig rusten. Det er virkelig noget af det ældste, jeg har. At få sådan en til at køre, det er nok det, der har gjort, at jeg er gået videre med samleriet, siger Poul Nielsen. 

Det her var Poul Nielsens første fund.
Det her var Poul Nielsens første fund.
Foto: Jesper Truelsen - TV ØST

Skal have skruetrækker med sig

Og siden har samleriet altså for alvor taget fart.

- Alt hvad der kan køre rundt og larme. Noget med elektricitet, det er lige mig. Det er sådan en samlermani, som vi er nogen, der har. Det er svært at sige, hvad der gør det, jeg kan bare ikke lade være, siger han.

Poul har gennem 60 år bygget og samlet rigtig meget, og han er ikke i tvivl om, hvad der engang skal med på turen op i samlerhimlen.

- Det kunne jo være en skruetrækker, siger han.

På et tidspunkt håber Poul Nielsen, at hans samling kan blive overdraget til et museum.

Du kan møde Poul Nielsen på søndag i Reportagen på TV ØST. Det er klokken 19.50. 

 
 
Foto: Jesper Truelsen - TV ØST
 
 
Foto: Jesper Truelsen - TV ØST