Havørne hitter på nettet

Den lille havørnefamilie, som interesserede kan følge på webkamera på nettet, har haft 420.000 besøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Havørnene, der holder til i en rede på Lolland, er blevet realitystjerner. Den lille familie bliver overvåget af et webkamera, og indtil videre har optagelserne været besøgt 420.000 gange.

Det betyder, at op mod 100.000 danskere i løbet af knap 2 måneder har fulgt havørneparrets familieliv i reality-tv på Dansk Ornitologisk Forenings internetmagasin Pandion.

- Interessen for ørnene er overvældende, og projektet har været øjenåbnende på flere fronter, siger Iben Hove Sørensen, der er biolog og fuglefaglig redaktør i Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Mange interesserede

Hun bestyrer hjemmesiden pandion.dof.dk, der er indgangsportal til ”Live fra havørnereden”.

- De besøgende på hjemmesiden følger meget nøje med i både havørnenes og hornuglernes familieliv, og mange kommenterer, hvad de oplever og stiller spørgsmål til redaktøren. For eksempel har en del spurgt til det ørneæg, som endnu ikke er klækket.

- Ægget sikkert vil få lov til at blive liggende i reden og til sidst forsvinde i underlaget. Der vil ikke komme en unge ud af det nu, så interessen må samles om enebarnet, den dunede havørneunge, der kom til verden 17. april, siger Iben Hove Sørensen.

Nu også hornugler

Videokameraerne, der siden 17. marts har transmitteret direkte fra havørnereden og siden 22. april fra en jysk stor hornuglerede, er drevet af solceller, og hos havørnene sender kameraet via en specialdesignet antenne.

Havørnene kan følges her.