Havneformand takker af efter 47 år på havnen

I dag gik formanden for Nakskov Havn, Einer Hansen, på 68 år på pension. Han har haft sin daglige gang på havnen siden 1966.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afskeden med havnen blev taget ved en reception i Nakskov Sejlklub i dag lidt over middag. Det vrimlede ind med familie, venner og bekendte, der alle ville sige ordentligt farvel til Einer Hansen.  

47 år siden
Siden 1966 har Einer Hansen arbejdet på Nakskov Havn.

- Det er en speciel oplevelse at stå her i dag, fordi det er noget helt nyt, der skal til at ske. Det bliver underligt ikke at skulle arbejde på havnen mere, siger han.

I dag er Einer Hansen 68 år, og det første job han havde på havnen var på Nakskov Skibsværft, der i sin storhedstid beskæftigede 2.300 mennesker. Men i 1986 drejede værftet nøglen om, og så måtte Einer Hansen finde et andet job.

Inden længe havde han fået arbejde på stålvirksomheden Poul Ree på havnen.

- Det er den konstante aktivitet på havnen, der er helt speciel. Det er det, der fascinerer mig, siger Einer Hansen.

Formand den sidste tid
De sidste 11 år har han så været formand for Nakskov Havn, men i dag er det så slut.

Den nye havneformand Max Adrian glæder sig til at overtage Einer Hansens arbejde, selvom han godt ved, at det er nogle store sko, han skal fylde ud.

- Det bliver en stor udfordring at komme efter Einer – alle kalder mig alligvel Einer hele tiden – men jeg vil gøre mit bedste og glæder mig til at komme i gang, siger Max Adrian.

Selvom Einer Hansen i dag officielt er gået på pension, så har han aftalt med havnedirektøren, at han kan hjælpe til en gang i mellem på havnen.