Havde fået grønt lys til sankthansbål - nu bliver det alligevel aflyst

Arrangøren af sankthansaften på havnen i Nakskov vurderer selv, at risikoen for brand er for stor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man havde glædet sig til at se sankthansbål på havnen i Nakskov fredag aften, så er der dårlige nyheder.

For selvom Lolland Kommune ikke er omfattet af de afbrændingsforbud, der er udstedt i størstedelen af landet i forbindelse med sankthans, så har arrangøren af sankthansaften på havnen besluttet at droppe bålet og det fyrværkerishow, der ellers var planlagt.

- Der er flere ting, der spiller ind, når vi træffer beslutningen om ikke at gøre det. Dels er der tørken, dels vi har to skibe liggende inde i havnen, fortæller Katrine Hartmann, der er eventmanager i Nakskov Handel og Erhverv, der står for sankthansfejringen.

Katrine Hartmann, eventmanager, Nakskov Handel og Erhverv.
Katrine Hartmann, eventmanager, Nakskov Handel og Erhverv. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

De to skibe, der ligger i havnen, er skoleskibene Danmark og Georg Stage. Det største af de to, Skoleskibet Danmark, fejrer sit 90 års jubilæum i Nakskov, hvor det også blev bygget i 1933.

- Det ville jo være frygteligt, hvis en gnist skulle ramme skibene. Det er en risiko, man ikke har lyst til at løbe, siger arrangøren.

Maj Winther fra Nakskov.
Maj Winther fra Nakskov. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

Aflysningen blev meldt ud 20. juni, altså bare tre dage inden sankthansaften. Men selvom det var med kort varsel, så bliver det mødt med forståelse hos de borgere, som TV2 ØST mødte på havnen i Nakskov torsdag eftermiddag.

- Det er jo altid hyggeligt med et sankthansbål, og vi havde også talt om, at vi skulle ned og se det, men med al den tørke, der er, så synes jeg, det er fint, der bliver taget nogle forbehold, siger Maj Winther fra Nakskov.

Her er der afbrændingsforbud til sankthans

Kalundborg Kommune

Odsherred Kommune

Sorø Kommune

Slagelse Kommune

Holbæk Kommune

Også Flemming Sarka fra Kettinge stemmer i:

- Jeg synes, at det er sund fornuft og jeg forstår ikke, at kommunen ikke har forbudt afbrænding. Vi kan jo se, hvor knastørt det er. Den smule regn, vi har fået, er jo væk for længst.

Selvom der ikke bliver noget bål eller fyrværkeri, så bliver sankthansaften alligevel markeret på havnen i Nakskov. Der vil blandt andet være flere musikalske indslag, mulighed for at købe mad og drikke og naturligvis fællessang af Midsommervisen. 

Flemming Sarka fra Kettinge.
Flemming Sarka fra Kettinge. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

Nyhedsoverblik