Hærværksmænd smadrer brudsikkert glas i kunstværk

Per Kirkebys røde murstensskulptur i Jernbaneanlægget i Nakskov er endnu engang blevet udsat for hærværk. Kommunen betaler dyrt for reparationen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et øjebliks meget beslutsom kådhed.

Sådan betegner Bjørn Ballisager Jensen fra Lolland Kommune det hærværk, der har mærkelagt Per Kirkebys røde murstensskulptur i Jernbaneanlægget i Nakskov.

Hærværksmændene har slået hul i det ellers brudsikre glas over et lys-spot, der oplyser kunstværket nedefra om aftenen, og indtrængende vand har så i de efterfølgende dage ødelagt elektronikken.

- Det har krævet mange kræfter at ødelægge glasset. Jeg undrer mig meget over, at det er lykkedes for dem, siger Bjørn Ballisager Jensen til TV2 ØST.

Koster kommunen mange penge

Hærværket er ikke billigt – det kommer til at koste Lolland Kommune op mod 10.000 kroner plus arbejdsløn at udskifte glas og lamper på stedet.

Det er anden gang denne sommer, at belysningen af det murstens-opbyggede kunstværk bliver udsat for hærværk. Efter det seneste hærværk blev glassene over lamperne udskiftet med brudsikkert glas – men det var altså heller ikke nok til at forhindre hærværksmændene i at ødelægge dem.

- Vi tror, at der er tale om drengestreger, foretaget en tidlig morgenstund. Vi har meldt sagen til politiet, fordi det har kostet os dyrt, oplyser Bjørn Ballisager Jensen til TV2 ØST.

Området omkring murstensskulpturen og bronzekanonerne er videoovervåget, og derfor er hærværksmændene efter alt at dømme blevet optaget på video. Videosekvenser af de mistænkte er også afleveret til politiet.