Guidet tur til havørn

Havørneparret, der i sidste uge fik en unge, er på grund af et web-kamera i reden blevet et større tilløbsstykke. Derfor var der i dag guidet tur i området

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er lidt noget andet at se en ørn i luften i stedet for på web-kamera. Derfor var knap 20 mennesker onsdag formiddag troppet op ved fuglereservatet Saksfjed-Hyllekrog på det syd-østlige Lolland for at blive guidet ud til havørnens hjemmebane.

- Der er så meget liv udover ørnene hernede ved Saksfjed-Hyllekrog, så på den måde er det et rigtig godt sted. Og folk er kommet helt fra København og længere væk. Det er imponerende, siger naturvejleder i Fugleværnsfonden, Allan Gudio Nielsen, der er guide på turen.

Havørneparret og den lille unge har fået enorm opmærksomhed - specielt siden i sidste uge, hvor ungen blev udklækket. Selv tyske medier har omtalt parret, der altså kan følges på web-kamera døgnet rundt.

- Vi har ikke før oplevet så meget trafik på vores hjemmeside, så folk har virkelig fået øjnene op for det. Og det er noget, som vi har ønsket os i mange år med et web-kamera, så det er fantastisk, siger Allan Gudio Nielsen.

Kameraet gjorde det i dag muligt at se reden, havørnemor og unge på computeren, mens gæsterne spejdede i kikkerter efter havørne-hannen. Han var dog ikke lige sådan at få i søgeren, men Fugleværnsfonden har allerede planlagt en guidet tur mere - det bliver den 5. maj ved p-pladsen ved foden af Hyllekrog-tangen.

Web-kameraet fra reden, der er opsat af Dansk Ornitologisk Forening, kan findes her (Onsdag gik live-signalet i sort, så hvis ikke du kan finde signalet kan du forsøge samme web-adresse senere)


Nyhedsoverblik