¨

Grundstødning skal undersøges

Foto: TV ØST

Der skal gennemføres en undersøgelse af forløbet, efter et 87 meter langt fragtskib i dag gik på grund nord for Lolland.

Der skal skabes klarhed over, hvorfor det 87 meter lange fragtskib Fortuna tirsdag gik på grund under indsejlingen til Bandholm Havn.

Det oplyser Søværnets Operative Kommando til TV2 ØST.

- Vi ved ikke, hvorfor skibet gik på grund, og derfor skal Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed skal nu undersøge forløbet, siger Kjeld Gaard Frederiksen, stabsvagt ved Søværnets Operative Kommando til TV2 ØST.

Vejret ingen forklaring

Der er ikke nogle åbenlyse årsager til grundstødningen, fortæller han. Der var ikke nævneværdig meget is i området, og heller ikke bølger eller blæst burde have nogen betydning. Forklaringen kan dog være helt enkel.

- Sejrenden ind til Bandholm er forholdsvis smal, så måske er skibet simpelthen bare kommet en smule ud af kurs, siger Kjeld Gaard Frederiksen.

Dykkere skal undersøge skibet

Fortuna skal nu lettes for en del af sin last af granitskærver, før der natten til torsdag omkring klokken 3 gøres endnu et forsøg på at trække hende fri.

Der er ingen tegn på forurening efter grundstødningen. Når skibet er trukket frit, så sejles det ind til Bandholm, hvor dykkere dog alligevel for en sikkerheds skyld skal undersøge skibet under vandlinjen for eventuelle skader.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App