Normalt er Frederiksdal Kirsebærvin i Harpelunde på det vestlige Lolland leverandør til fine restauranter og beværtninger.
I denne coronatid er virksomheden dog gået med i et initiativ, hvor der uddeles mad og drikke til hjemløse i København i samarbejde med et af landets mest anerkendte spisesteder, der kan prale af hele to Michelin-stjerner.
- Det er et initiativ, der er taget af Rasmus Munk fra restauranten Alchemist i København. De kan ikke servere for deres kunder, så de er begyndt at lave mad til hjemløse, og her giver vi så en tre-liters pakke med kirsebærsaft med, siger Harald Krabbe fra Frederiksdal Kirsebærvin til TV2 ØST.
Det københavnske projekt hedder JunkFood og fungerer på frivillig basis.
Artiklen fortsætter under billedet
Kirsebærvin-producenten leverer i forvejen vin til Alchemist, der for nylig fik to af de eftertragtede Michelin-stjerner, og derfor var det også naturligt for selskabet at støtte ordningen.
- Det stiller vi gerne op med. Det er et forsøg på at gøre noget godt og være venlig. Og de hjemløse er nok nogle af dem, der er ekstra hårdt ramt i øjeblikket, siger Harald Krabbe.
Sælger ikke meget
Han oplyser samtidig, at virksomheden i øjeblikket ikke sælger nær det, som de plejer. Godsets situation er dog ikke så slem, da landbruget får lov til at fortsætte helt som normalt.
Han prøver dog at finde nye veje at præsentere kirsebærvin og andre kirsebærprodukter for kunderne.
- Vi har en del aktivitet i vores netbutik, og samtidig forsøger vi at finde nye veje. Eksempelvis gør vi det muligt at købe vin for dem, der i forvejen udnytter mulighederne for at gå ture i vores park, besøger naturcenteret og går ture i naturen omkring vores gods, siger han.
Han venter ikke, at der vil være problemer i forhold til retningslinjerne for forsamlinger.
- Nej, vi venter ingen vilde horder. Men vi bor jo heldigvis på landet omgivet af en fantastisk natur. Der er flere stier og spor i området, og derfor holder vi også åbent i dagtimerne i påsken, så folk kan komme i naturen og også kan handle, siger han.