Gammel tradition genopstår på Lolland

I Fuglse ved Holeby genoptog de en ellers skrinlagt fastelavnstradition. I strålende solskin red en flok udklædte hesteinteresserede rundt i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er 19 år siden, der sidst var fastelavnsridning i Fuglse. Men lørdag var folk og fæ igen samlet om den gamle fastelavnstradition.

- Vi ville samle tropperne igen, og der var stor opbakning til det, fortæller Verner Christensen, der selv med i optoget i en hestevogn.

Omkring 25 heste og 40 personer deltog i arrangementet. Mange af dem har aldrig prøvet det før, men Verner Christensen husker turene fra sin egen ungdom for 50 år siden.

- Dengang var vi rigtig mange. Både karlene og pigerne på gårdene var med, og det var noget, man så frem til, siger han.

Optoget rider rundt til de forskeliige gårde i området, hvor der diskes op med kakao, kage og andre lækkerier.

Men ud over forplejningen har værterne også en anden vigtig opgave. De skal nemlig vurdere, hvem i optoget, der er bedst udklædt.

Banener i pyjamas, indianere og en brølende tiger var blandt de kreative påfund lørdag. Men det var en brumbasse, der løb med prisen for bedste udklædning.

Vejret artede sig perfekt, og optoget var en stor succes. Så nu er planen, at fastelavnsridningen igen skal være en fast tradition i Fuglse.