¨

Gaderæs ryster Holeby

Foto: TV ØST

I weekenden blev en 26-årig kvinde kvæstet under et ulovligt gaderæs i Holeby. Alligevel tyder det på, at de ulovlige gaderæs fortsætter.

I weekenden blev en 26-årig kvinde livsfarligt kvæstet, da hun blev påkørt af en bil under et ulovligt gaderæs, som blev afholdt i Holeby på Lolland. 

- Jeg kan stadig høre braget, fra da det skete, fortæller en af de unge, der var med til at arrangere weekendens ulovlige gaderæs.

Han stod lige ved siden af, da den 26 årige kvinde blev ramt af bilen, der kørte mellem 80 og 100 kilometer i timen. Han ønsker at være anonym, men har indvilget i at fortælle om ulykken.

Kvinden overlevede, men ifølge flere unge, vi har talt med, brækkede hun begge skuldre, begge arme, bækkenet og har desuden pådraget sig to brud på højre ben.

Fortryder ikke ræs men uagtsomhed

Det er en gruppe af unge, der kalder sig Striben Lolland, der arrangerer, når unge fra hele Lolland, Falster og Sjælland samles i Holeby for at vise deres biler frem og køre ræs, og i lørdags var der samlet mellem 100 og 150 biler.

- Fortryder du, at I inviterede til det her arrangement?

- Nej, jeg fortryder ikke, at vi inviterede til træf, men jeg fortryder det, der er sket, og at folk ikke kunne tage mere hensyn til den våde vej.

Lynhurtige til at lukke ned

Politiet kender godt til de ulovlige gaderæs, men de har svært ved at stoppe dem, da de opløses med kort varsel, så snart en patruljevogn nærmer sig.

- De unge, der vil køre ræs, de finder en eller anden måde at gøre det på, og de er lynhurtige til at lukke ned, når vi kommer, fortæller Erik Mather, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De unge fra Striben Lolland har efter weekendens ulykke valgt, at de ikke vil arrangere flere gaderæs. Alligevel tror de ikke, at det vil sætte en stopper for, at fartglade unge fremover kører om kap i Holeby.

- Mange af de folk, der kører ræs, er afhængige af det her adrenalinkick, det giver, og dem får man ikke bare til at stoppe.

30:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App