Fyret for at tale i mobil

En skovarbejder fra Lolland er blevet fyret for at snakke privat i sin arbejds-mobiltelefon. Han har nu fået 140.000 kroner i erstatning for uberettiget fyring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Carsten Pedersen havde lang anciennitet som skovarbejder i HedeDanmark, da han i februar blev fyret med begrundelsen, at han havde "benyttet var så stort, at der har været et misbrug, siger Dorte Thomsen, personalechef i HedeDanmark, til Nyhedsbrevet 3F. 

Ifølge 3F Midtlolland var der tale om samtaler for omkring 3300 kroner for hele 2008. Vel at mærke inklusive samtaler med HedeDanmarks kunder.

-Det var en uberettiget fyring. Vores medlem har brugt den udleverede telefon til private samtaler i et meget begrænset omfang, som slet ikke kan retfærdiggøre en fyring, siger Morten Fischer-Nielsen, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F.

Trods forliget står HedeDanmark fast på, at fyringen var berettiget. 

-Fyringen er for mig at se meget rimelig. Det private forbrug af arbejdsmobilen var så stort, at der ingen tvivl er om, at der har været et misbrug, siger Dorte Thomsen, personalechef i HedeDanmark, til Nyhedsbrevet 3F.

Se HedeDanmarks begrundelse for fyringen her: