Fortrolige papirer flød i skolegård

Journaler med cpr-numre og fortrolige oplysninger om elever og forældre flød i weekenden i skolegården til den lukkede Vestenskov Skole på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev en noget anderledes søndagstur for Karina Wagner, da hun var ude med barnevogn og hund i Vestenskov på Lolland.


- Da jeg kommer ind i skolegården, ser jeg flere papirer, der ligger og flyder, og jeg kan med det samme se, det var et barns journal. Der ligger flere og i containeren i hjørnet kan jeg se, papirerne ligger ud over det hele.


Det var rent faktisk journaler - fra Lolland Kommunes sundhedstjeneste med navne, cpr-numre på børn og forældre og meget fortrolige og personlige oplysninger.


- Folk kan jo misbruge de oplysninger. Jeg synes, det er noget svineri, der ikke er styr på det, siger Karina Wagner til TV2ØST.


CPR-numre på hele familier


Hun genkendte flere af navnene på papirerne, og samlede flere op på dem hun genkendte. Derfor har Kurt Elsgaard, der bor i nærheden af Karina Wagner, fået hans datters journal igen.


- Heldigvis kendte jeg hende, og det var ikke en fremmed, der fandt journalen. Der står oplysninger og cpr-numre på hele familien. Man kunne jo bruge det til at snuse i mit liv eller andres - eller måske hæve på min konto, siger Kurt Elsgaard til TV2ØST.


Journalen om Kurt Elsgaards datter er fra 2004, og skolen lukkede i 2010. Derfor undrer han siger over, hvorfor journalen ikke er enten destrueret eller taget med på hans datters nye skole.


- Den burde jo være makuleret eller brændt. Jeg er ellers en stille og rolig fyr, men jeg synes, det er lidt forkasteligt, siger Kurt Elsgaard.


Kommune beklager


Efter TV2ØST mandag formiddag tager kontakt til Lolland Kommune, har kommunen udsendt en pressemeddelelse. Her skriver kommunen, at papirerne stammer fra sundhedsplejeskens kontor.


”Det, der er sket, er selvfølgelig dybt beklageligt,” siger direktør Klaus Marius Hansen. ”Så snart jeg blev opmærksom på sagen, bad jeg medarbejderne om at sikre, at der ikke blev fjernet flere papirer fra containeren. Det er sket, og den er kørt til forbrænding i dag.”


Kommunen skriver også, at de resterende tomme lokaler i skolen er ved at blive tømt, og det er der, journalerne er dukket op.


TV2ØST ville godt have spurgt kommunen, om hvorfor der tre år efter lukningen stadig er fortrolige papirer på skolen. Og hvorfor man bare har lagt papirerne i sorte sække og derefter en åben container. Vi ville også godt have spurgt, om det er normal praksis.


Men kommunen har i dag mandag ikke yderligere kommentarer end pressemeddelelsen.


Borgere, der har fundet papirer fra containeren, kan aflevere dem til CAR Lolland, der i dag holder til på Vestenskov Skole. Her vil personale sørge for at journalerne vil blive destrueret.Du kan læse hele pressemeddelelsen her.