Flygtet indsat: Det er nemt at stikke af

22-årige Mickey Jensen stak i lørdags af fra institutionen Kofoedsminde. Det var let, og han har tænkt sig at gøre det igen, hvis ikke der snart sker noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

28 gange de seneste 3 år er indsatte stukket af fra Kofedsminde i Rødbyhavn. Lørdag var det 22-årige Mickey Jensen, der tog flugten, og han er langt fra imponeret over sikkerheden på institutionen.

- Det er nemt at stikke af. Du løber bare din vej, og så kan de ikke gøre noget. Jeg havde aftalt, at der skulle holde en bil klar, og så skulle jeg bare smutte fra personalet oppe ved kiosken. En af dem prøvede at løbe efter mig for at fange mig, men vi kørte bare væk, siger Mickey Jensen, som har siddet inde de seneste 7 år, hvoraf det seneste halve år er blevet tilbragt på Kofoedsminde.

Forstander afviser flugtkritik

Han er blandt andet dømt for væbnet røveri og har en behandlingsdom, fordi han ifølge systemet ikke er egnet til almindelig straf. Mickey Jensen var på ledsaget udgang i lørdags, da han stak af - samme dag, som en af hans medindsatte, Bo Jensen, blev fanget efter 6 dage på flugt.

Siden har blandt andre en tillidsrepræsentant og en tidligere ansat kritiseret Kofoedsminde for de mange flugter. Forstander Hans Christian Hansen har hidtil holdt fast i, at sikkerheden på stedet er i orden, men han erkender tirsdag aften, at der er problemer og siger, at han er i dialog med Region Sjælland om tiltag på området.

Ikke færdig med at stikke af

Kofoedsminde er en specialinstitution for udviklingshæmmede. Omkring 50 personer bor på stedet, og de har enten en dom eller er idømt en foranstaltning på åbne eller sikrede afsnit. Flere af de indsatte bliver betegnet som farlige for deres omgivelser, og selv om Mickey Jensen godt kan forstå frygten, er han ikke bleg for at stikke af igen.

- Hvis ikke der snart sker noget, så er jeg ikke færdig med at stikke af. Jeg er bare låst inde for pengenes skyld. Jeg kan godt forstå, at folk bliver utrygge, men det er jo ikke, fordi jeg løber ud og smadrer andre familier. Jeg løber væk for at få min frihed og for at se min egen familie - ikke for at lave ny kriminalitet. Det kan ikke passe, at man skal sidde inde i 7 år for et røveri. Man bliver jo mærkelig af det, siger han til TV2 ØST.

Har brug for luft

Mickey Jensen erkender, at han tidligere er stukket af fra andre institutioner, og at han under flere af flugterne har begået kriminalitet. Nu er hans håb, at tilsynet med Kofoedsminde bliver bedre, og at han snart kommer ud og videre med sit liv.

- Jeg håber, at folk får åbnet øjnene. Der er ikke så meget styr på tingene. Det er jo til grin det her sted. Folk bliver sindssyge af at være her. Jeg bruger det meste af tiden herinde på at ryge smøger og surfe noget internet. Ellers venter jeg bare. Der er jo ikke rigtigt noget at lave, og engang imellem har man brug for luft. Derfor tager jeg de her ture, siger han.